Wow!

Drie letters om de prestatie van onze jongens te onderstrepen ('w-o-w, wow'), omdat een verplaatsing naar Cappellen nooit een cadeau is, en ook wel omdat onze jongens vandaag een ronduit formidabele wedstrijd speelden. Als het goed is, mag het gezegd worden. Als het heel erg goed is, zeker ook.

Kort samengevat was KBVV vanmiddag doorlopend baas in Cappellen. Ondanks enkele afwezigen, en dus met weer heel wat jonge jongens. De 0-1 en de 0-2 waren getekend Dimitri Vanhaen, er was geen mens die het onverdiend durfde noemen. De thuisploeg kwam nog even opzetten, maar dan mochten we rekenen op onze doelman Stijn Wertelaers. Elias Ramaekers zorgde voor 0-3, de tegentreffer van Cappellen zou slechts een voetnoot blijken - en dan mikte Elias ook nog een keer op de paal.

Eindstand 1-3. We doen weer eens gouden zaken.

Tot slot een klein moment van reflectie, het lijkt op zijn plaats. We startten het seizoen op wervelende wijze en stootten door in de beker, maar tegelijk wisten we dat de kern krap was en dat we zouden moeten rekenen op jong talent in het verloop van de competitie. Dat is wat nu gebeurt, en natuurlijk hielden we ons hart vast; maar wat doen onze jonge hemelbestormers het goed, met dit weekend drie punten bij een sterke tegenstander: iets om heel erg trots op te zijn, uiteraard, maar nooit zonder een woord van appreciatie naar 'ervaren rotten' à la Peeters, Van den Putte, Palmans en anderen toe. Top!

En volgende week dan? Een dikke topwedstrijd en -derby in eigen huis. De week daarna? Nog zo een. Het wordt interessant beste mensen, het worden verdomd interessante weken aan de Damburg!

PS Mirko Licata. Laten we vooral zijn aandeel niet vergeten...