zes op zes!

Nee, even geen Piratengrapjes nu. De bezoekers uit Merksem deden van zich spreken vanavond in Bocholt, ze hadden enkele prima kansen, maar onze jongens sleepten - zonder veel overschot - drie punten uit de brand. KBVV - City Pirates eindigde op 2-0, en ja, daar waren we blij mee vanavond.

De eerste helft ging gelijk op. We spraken nog van de beginfase toen een bezoekende Piraat het leer op de onderkant van de deklat kogelde, gelukkig voor ons net niet goed genoeg gericht, zodat het 0-0 bleef. Toen Bob Putzeys halfweg de eerste periode een mooie gelegenheid kreeg, was het wél raak: 1-0, dat zag er goed uit. Even later was vinnige Bob weer bij de les, maar nu was het een bezoekend been dat voor 2-0 zorgde. Hoe dan ook zaten we op rozen bij het rustsignaal.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd zo'n beetje verder. De Pirates kregen kansen maar wrongen ze stuk voor stuk vakkundig de nek om - ook wel omdat doelman Wertelaers bij de les was. Onze jongens slaagden er niet in om de geboden ruimte te benutten. Soms was het te egocentrisch, soms te onnauwkeurig. Ben Didden liet een uitstekende kans liggen.

Hoe dan ook, de drie punten bleven in Bocholt. Niet onverdiend, maar daar is - als we heel eerlijk zijn - ook alles mee gezegd. Feit is dat we stilaan weer aansluiten bij de betere helft van het pak, en daar kunnen we niet anders dan blij mee zijn.

Volgende week naar Wijgmaal!