2-0 winst!

De zon scheen uitbundig en er heerste een gezellige drukte in en rond het Damburgstadion, hetgeen natuurlijk alles te maken had met de ploegenvoorstelling van onze jeugdwerking. Het zette ons aan tot enige mijmering, à la ‘zo zou het toch bij elke thuiswedstrijd moeten zijn’ en ach, wat is er tenslotte mis met af en toe een keer dagdromen?

Van onze jongens werd vandaag niet meer of minder verwacht dan een overwinning. Thuis tegen de laatste in de stand, met zoveel jonge blikken rond het terrein, dat mocht niet mislopen. En ja, net zo is het verlopen: Diegem probeerde wel, maar werd vrij eenvoudig nog voor de rust op een schijnbaar onoverkomelijke 2-0 achterstand geplaatst, na doelpunten van Irvingly Van Eijma en Niek van den Putte. Het gaspedaal bleef onaangeroerd, dit Diegem was vandaag geen partij voor Bocholt VV.

En al kwamen de bezoekers na rust even opzetten, zelfs met een penalty (schromelijk over doel gekogeld) en een aanvaller vrij voor doel (sterke redding Stijn Wertelaers) lukte het hen niet om te scoren tegen een Bocholt VV dat niet eens goed hoefde te zijn. We mogen vandaag gerust zeggen dat het mooiste langs het terrein te beleven viel: de ploegenvoorstelling was een klinkend succes.

Het hoeft ook niet altijd alleen maar voetbal te zijn. KBVV scoorde vanmiddag hoe dan ook punten, op en naast het terrein: wat een mooie club, denken we dan wel eens.