Spijtig verlies tegen de leider

Met leider Rupel-Boom kregen we afgelopen zaterdag hoog bezoek. Dan is het natuurlijk jammer dat er – zoals al het hele seizoen – enkele potentiële titularissen ontbreken, waardoor het in ons elftal ook zaterdag – opnieuw, zoals al het hele seizoen – achterin nog behelpen was.

De eerste helft verliep aan een flink tempo. De bezoekers toonden dat ze niet toevallig aan de leiding staan en KBVV zocht verwoed naar openingen in de sterke Boomse defensie. De beste kansen waren evenwel voer voor onze doelman. Stijn Wertelaers pakte in de eerste helft uit met enkele sterke parades, maar had beter kunnen doen op een laag schot in de korte hoek. En ja, als de keeper een foutje maakt… Het stond 0-1, en dat was tevens de ruststand.

Na de pauze kwamen onze jongens logischerwijs opzetten, maar het bleef altijd opletten voor de Boomse counters. Toen Ferre Joosten plots de 1-1 tegen de netten schoot, was dat niet onverdiend, maar heel lang duurde de vreugde niet: opnieuw zo’n snedige bezoekende tegenaanval, en het was alweer achtervolgen geblazen (1-2). Dat deed KBVV dan ook met volle overtuiging, maar de bal wilde maar niet goed vallen voor onze snelle aanvallers. In de staart van de wedstrijd was er nog een gecontesteerde penaltyfase, maar de scheidsrechter gaf geen krimp en dus bleven we achter met lege handen.

Verliezen tegen de leider is natuurlijk geen oneer, zeker niet na een felle wedstrijd waarin de supporters zich niet hebben verveeld. Volgende week trekken we naar Berchem, dan proberen we opnieuw punten te pakken!