Gevleide, maar o zo belangrijke driepunter

Het was de laatste weken toch te vaak net niet, en dus was een overwinning in Berchem welgekomen. Onze jongens hebben in het charmante Ludo Coeckstadion weliswaar niet hun beste wedstrijd gespeeld, maar slaagden wonderwel in hun opdracht.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Berchem staat onderin de rangschikking, en kon de punten dus ook goed gebruiken. Was het dan angst om te verliezen? Beide teams bakten er offensief alleszins niet veel van.

Na de rust hadden we onze plaats op de tribune nog niet ingenomen of KBVV stond al op achterstand, na een foutje van de ingevallen Diomandé (1-0). Onze jongens bleven onmondig in de vijandelijke rechthoek, en we voelden de bui al hangen. Op het uur waren de voetbalgoden ons echter gunstig gezind, toen een lokale verdediger de gelijkmaker ongelukkig in eigen doel werkte (1-1). Tien minuten later zag de wereld er dan nog een stuk mooier uit, toen de heroptredende Andrea Cascio zijn sterke wedstrijd bekroonde met de winnende treffer (1-2). De lokale aanhang was er niet blij mee, aangezien de lijnrechter geen hoekschop, maar een doeltrap leek aan te geven. Niet ons probleem, natuurlijk: drie punten in de pocket en met de glimlach terug de bus op.

Dat waren dus drie gevleide punten, maar het is ook voor KBVV dit seizoen al anders geweest, en hoe zeggen ze dat dan? Aan het einde van de rit zal het allemaal wel in evenwicht zijn? Moge het een troost zijn voor de sympathieke Leeuwkes van Berchem Sport, waar we ook gisteren weer uitstekend werden ontvangen.

Volgende week ontvangen we Esperanza Pelt, voor een authentieke Noord-Limburgse derby …. laten we zaterdag de Axor Arena nog maar eens in vuur en vlam zetten!