Billijk gelijkspel tegen Hasselt

Dat het geen gemakkelijke namiddag zou worden, was op voorhand duidelijk. Met Niek van den Putte, Carlo Palmans en Kevin Dieme op de geschorstenbank moest onze verdediging danig worden herschikt, en daar kwam bij dat ons A-terrein door overvloedige regenval weer eens herleid was tot een modderpoel. Dat Sporting Hasselt zijn huid duur zou komen verkopen, viel ook al te verwachten.

We waren nauwelijks drie minuten ver toen de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster staken. De bal ging voorlangs. Onze jongens trokken de wedstrijd naar zich toe en probeerden de bakens te verzetten.Tuur Houben werd vrijgespeeld voor de doelman maar zag zijn poging gestuit. Dan was het aan Hasselt: we schreven minuut 18 toen oude bekende Henry Odutayo in het straatje werd gestuurd en deed wat hij aan de Damburg in het verleden al zo vaak deed, scoren dus (1-0). Het dient gezegd: onze voormalige spits speelde een sterke eerste helft. Wat later dan, we waren nauwelijks bekomen van de achterstand toen Deville in de 20ste minuut tekende voor 0-2. En jawel, wat later scoorde Sporting Hasselt zowaar nog een derde keer, maar gelukkig genoeg werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. KBVV moest nu natuurlijk wel komen, en hoewel Hasselt defensief sterk leek te staan, kwamen er toch kansen, twee keer voor Christophe Bertjens, die twee keer werd vrijgespeeld voor doel maar ook twee keer niet wist te scoren. Het wil onze spits de laatste weken maar niet lukken. Aan de rust stond het 0-2…

Met zo’n achterstand de kleedkamer intrekken is natuurlijk lastig. Kan het nog?, was de vraag die iedereen zich stelde. Acht minuten ver in de tweede helft kwam het antwoord. Op een vrije trap van Andy Peeters beging een Hasseltse verdediger handspel en scheidsrechter De Beuckelaer legde de bal gedecideerd op de stip. Een kolfje naar de hand van Wouter Scheelen: 1-1. Het mag overigens wel eens gezegd: Wouter nam zijn elftal vandaag op sleeptouw en is de laatste weken sterk bezig. Wat later kwam de bal voor de voeten van een andere Bocholtse uitblinker. Kevin Geebelen zag zijn kans schoon en haalde op een afvallende bal in de volley verschroeiend uit, maar helaas, zijn poging werd al even knap gepareerd door de Hasseltse doelman.

Onze coach Rocky Peeters besloot de druk nog wat op te voeren en bracht Ben Didden in om aan gestalte en duelkracht te winnen. Een gouden wissel, zo bleek al snel. Didden viel sterk in en scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker (2-2). Wat was het hem gegund, na een jaar vol tegenslagen! Nog was het niet gedaan: Hasselt wilde nog wel, maar zat pierendood , en voor KBVV kwamen er nog kansen om de derby alsnog te winnen. Een knap schot van Wouter Scheelen vloog echter net over de lat, en de ultieme voorzetten waren net niet nauwkeurig genoeg. We eindigden met een gelijkspel.

Een terechte uitslag? Wellicht wel, al hadden we het gevoel dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen. Zo is het natuurlijk altijd wel wat. Voetbal blijft zo onvoorspelbaar: kijk naar Eendracht Aalst dat zich de laatste weken opwierp tot favoriet voor de titel, zij verloren vandaag in Diegem. Tienen van zijn kant blijft dapper volharden, met ook vandaag weer een overwinning, nu tegen Pepingen-Halle. Wat onze jongens betreft: in een lastige reeks als Tweede Amateur is een punt tegen Sporting Hasselt niet verkeerd.

Op naar volgende week, op naar Wijgmaal!