Blamage vermeden

Je kon het niet anders dan een vreemde namiddag noemen. De bezoekers uit Lebbeke kwamen als underdog, leken na negentig minuten van Bocholter overwicht de drie punten mee te graaien, maar zagen nog enige rechtvaardigheid geschieden. Bocholt VV – Lebbeke eindigde vandaag in de Axor Arena op 1-1.

Onze jongens wisten van bij de aftrap wat hun te doen stond. Ze veroverden meteen tachtig procent van het balbezit, en de bezoekers leken daar mee te kunnen leven, temeer omdat KBVV maar moeilijk echte kansen wist af te dwingen. Het thuispubliek veerde weliswaar enkele keren op, doch een echte climax zat er niet in.

Na de rust kregen we dan het even vervelende als voorspelbare scenario. Onze jongens bleven komen – helaas nog steeds zonder echt doelgevaar te creëren – en die van Lebbeke hadden moed gevat en probeerden de wedstrijd op alle mogelijke manieren dood te doen. Met succes, want we leken op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Tot minuut 87: het was nauwelijks de tweede keer dat we een bezoeker aan het doel van Stijn Wertelaers zagen opduiken, maar het was warempel wel raak: een counter, een voorzet, een overhoekse kopbal en het stond 0-1. Verbijstering alom.

Daar ga je dan, dachten we, maar gelukkig bleek niets minder waar. Waar we de hele wedstrijd nauwelijks tot echt doelgevaar waren gekomen, was het nu in een flits raak. Puik samenspel, een moeilijke bal op Azevedo en dan een flits van klasse: droge knal in de korte hoek en 1-1. Vriend en vijand zal toegeven dat het oververdiend was.

Goed, een puntje dus. Niet slecht, maar tegen een tegenstander als die van vandaag toch vooral ontgoochelend. Volgende week trekken we naar Tongeren, en dan volgt met de inhaalwedstrijd op woensdag een Engelse week: dit seizoen is kortom verre van gedaan.