Bloemen noch kransen in Bilzen

Onze jongens hervatten vanavond de competitie in Bilzen, tegen het hoog aangeschreven Belisia. Na de sterke maand december was de hoop op een goed resultaat groot, maar laten we een kat een kat noemen: de thuisploeg bleek vandaag een maatje te groot.

In de eerste helft was Belisia de betere ploeg. Onze jongens werden teruggedrukt en er waren een sterke Stijn Wertelaers én assistentie van zijn verdedigers nodig om de 0-0 te vrijwaren. Kort voor de rust kon Belisia – na mistasten in onze achterhoede – dan toch de verdiende 1-0 aantekenen.

Na de pauze zagen we een beter KBVV, al viel er zo goed als geen doelgevaar te noteren. De thuisploeg behield steeds de controle en scoorde twintig minuten voor tijd de 2-0. De wissels in het Bocholter elftal mochten niet baten, al kreeg Seppe Boonen nog een kans op de aansluitingstreffer. Die kwam er echter niet, en de 2-0 eindstand was geen discussie waard.

Het heeft niet mogen zijn vanavond en dat is toch een kleine ontgoocheling. Belisia toonde zich sterker, maar ook gretiger dan Bocholt VV. Zo vroeg op het jaar willen we natuurlijk nog mild zijn – we speelden vandaag ook niet tegen Janneke en Mieke – en dus richten we de focus op volgende week, op de verplaatsing naar Turnhout. Geen man overboord!