Bocholt VV – FC Cappellen 2-4

Aan één ding kon het vanmiddag niet gelegen hebben, en dat was aan Bocholt VV B. Ons ’tweede elftal’, nieuwkomer en desondanks fiere leider in Vierde Provinciale D, klopte Molenbeersel na een beklijvende pot voetbal met 3-2 en zorgde zo in de vroege namiddag voor positieve vibes in het Damburgstadion.

Aan het A-elftal om voor een vervolg te zorgen, ondanks nogal wat afwezigen. Het waren echter de bezoekers uit Kapellen die het heft in handen namen en vanaf de aftrap doorlopend voor gevaar zorgden. Omstreeks minuut twintig resulteerde dit in de 0-1, toen een hoekschop alles en iedereen verraste en binnenwaaide. KBVV knokte zich gaandeweg terug in de wedstrijd en het was Siebe Paesen die tekende voor 1-1. Wie dacht dat dit de verlossing betekende, vergiste zich: nog voor de rust scoorde Cappellen – niet onverdiend – een tweede keer (1-2), zodat we aan de rust met een achterstand moesten gaan bezinnen.

Na de pauze kregen we een beter Bocholt VV te zien. Christophe Bertjens trof de paal, en we zagen een bal van de lijn weggewerkt. Toen de heroptredende Kevin Dieme dan toch de 2-2 aantekende, geloofden we in de ommekeer, maar helaas, nauwelijks tien minuten later keken we alweer tegen een achterstand aan (2-3). Onze jongens probeerden nog wel, maar zonder veel overleg en toen Cappellen op de tegenaanval de 2-4 scoorde, was het over en uit. Al wat restte, was de wonden likken.

2-4 tegen een rechtstreekse concurrent om de eindronde, dat komt aan. Volgende week trekken we naar Diegem, laten we – met nog ruim een derde van de competitie te gaan – daar maar opnieuw proberen nog iets te maken van dit kwakkelende seizoen.