Dit willen we zien

Onder coach Tom Vandervee hebben onze jongens gisteren hun derde partij afgewerkt, en niemand kan ontkennen dat er onmiskenbaar progressie zit in het Bocholter spel. Was het tegen Diegem nog harken en zweten, dan hadden we vorige week in Hasselt al meer grip en controle, en ja, de partij tegen Hades was overtuigend te noemen.

De eerste helft was dan ook voor ons. Hades stak zich niet weg – was op vrije trap ook een keer gevaarlijk – maar de Bocholtse tegenstoten deden keer op keer pijn. Een vlotte aanval via de kwieke Allegria werd door Romero Regales binnengetikt (1-0) en flagrant balverlies bij de bezoekers werd via Azevedo en Wouter Scheelen (2-0) genadeloos afgestraft. 2-0 aan de rust, de partij leek gespeeld.

Toch maar met twee woorden spreken, weten we sinds de partij tegen Diegem, en inderdaad, na de rust schakelde Hades een versnelling hoger en kregen onze jongens het moeilijk, evenwel zonder grote kansen weg te geven, integendeel, op de counter had de score gemakkelijk hoger kunnen oplopen, maar o.a. Thomas Azevedo liet dit voorlopig na. In het slotkwartier kon de sterke Regales de wedstrijd met zijn tweede doelpunt dan toch definitief beslissen.

In stilte sluipen we richting top vijf. Een pluim toch wel voor Tom Vandervee, die op enkele weken tijd een geslagen spelersgroep nieuw leven heeft ingeblazen. Volgende week trekken we naar Wijgmaal, benieuwd of de opwaartse lijn wordt verder getrokken!