Drie dikke punten!

Een verplaatsing naar Hades, dat kon onmogelijk een wandeling in het park worden. We herinnerden ons nog maar al te goed hoe moeilijk we het in Kiewit hadden de laatste jaren, en dus verwachtten we ons ook vanavond aan een lastige klus.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Hades wilde wel, maar kreeg weinig klaar, en Bocholt VV beperkte zich tot een stevige organisatie. Toen Rune Doms een puike vrije trap op al even puike wijze in doel wist te verlengen (0-1), konden we niet anders dan dankbaar zijn: het was tot op dat moment de enige noemenswaardige aanvallende actie van de wedstrijd. We haalden de rust met een kleine voorsprong.

De tweede helft bracht enkel nog Bocholter overwicht. Misten we voordien voetballend vermogen op het – hardwerkende – middenveld, dan brachten de ingevallen Andy Peeters en later ook Wouter Scheelen een surplus die kon tellen. Op de counter kwamen er heel wat mogelijkheden, een prachtige vrije trap van Thomas Azevedo stierf op de deklat, en het was diezelfde Azevedo die op een assist van Alessio Allegria de 0-2 aantekende en zo zorgde voor gemoedsrust. De 0-3 op rekening van Allegria himself deed de boeken dicht.

Niets weggegeven, en drie keer gescoord: daar is weinig op aan te merken. Onze jongens hebben voor de rust gecontroleerd, en na de pauze dominantie getoond. Met nog iets minder dan een derde van de competitie te gaan, stemt de riante overwinning van vanavond – en een knappe 10 op 12 – ons hoopvol voor het vervolg.

Volgende week komt Wijgmaal op bezoek, graag meer van dit!