Een ontgoocheling rijker

Na de sterke tweede helft van vorige week op Hades hadden we gisteren wel iets verwacht van ons eerste elftal, maar helaas: KBVV geraakte nooit op toerental tegen de nummer 15 van de reeks en mocht in het slot van de wedstrijd nog blij zijn dat het bij een gelijkspel bleef.

De eerste helft was nog best okee te noemen, en toen Christophe Bertjens op aangeven van Andy Peeters de 1-0 aantekende, dachten we dat het moeilijkste gedaan was tegen een tegenstander die – beleefd gezegd – niet kon imponeren. Helaas begon vanaf dat moment de (al niet bijster hard opgeblazen) band langzaam leeg te lopen.

Na de rust ging het van kwaad naar erger. De linies vielen veel te ver uit mekaar, zodat druk zetten uitbleef, en de ene slordigheid volgde de andere op – dit alles in een slaapverwekkend tempo. Enkele wissels zetten ook al geen zoden aan de dijk. De bezoekers uit Wijgmaal hielden het hoofd koel en stortten zich niet in wanhopige aanvallen, zodat er van Bocholtse counters niets in huis kwam.

In het wedstrijdslot liep het dan helemaal mis. Wijgmaal maakte gelijk (1-1) en toen Ruben Scheelen mocht beschikken met een rode kaart, pakten de bezoekers ei zo na nog de volle buit. Onze jongens beëindigden de wedstrijd met dichtgeknepen billen en het schaamrood op de wangen.