EEN OVERTUIGENDE 0-4!

Het werd in de voorbeschouwing nog aangehaald: Bocholt VV heeft het toch steeds zo moeilijk om een derby op verplaatsing te winnen. Vorig seizoen verloren we op Hades, in Spouwen en op THES, en ook dit seizoen leek het met de (overdreven) 4-1 op Hades weer van dat. Afgelopen vrijdag hebben onze jongens echter bewezen dat het wél kan, en hoe: ze wonnen op het kunstgras van Spouwen-Mopertingen met stevige 0-4 cijfers.

Het begin van de wedstrijd was nog in evenwicht. Zowel de thuisploeg als KBVV leken er een open wedstrijd van te willen maken en er vielen dan ook kansen te noteren aan beide kanten. Toen Gillian Vaesen de 0-1 binnenkopte, werd de Bocholtse suprematie echter steeds duidelijker. Okee, de thuisploeg miste nog een prima gelegenheid op de gelijkmaker, maar vooral na de rust was er geen houden meer aan en freeweelden onze jongens – onder aanvoering van een sterke Wouter Scheelen – naar een indrukwekkende zege. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren Watson, Wouter Scheelen en opnieuw Gillian Vaesen.

Een dikke proficiat aan onze jongens, die zich met 12 op 15 stevig in het koppeloton hebben genesteld. Volgende week komt FC Duffel op bezoek aan de Damburg.