Een topwedstrijd de naam waardig!

De thuiswedstrijd tegen periodekampioen Lyra-Lierse kondigde zich aan als een heuse clash tussen een team in de flow en een team in opmars. Inderdaad, Bocholt VV was in opmars met drie clean sheets op rij, en tekende gisternamiddag voor een vierde. Het team in de flow, het sterke Lyra-Lierse, werd in Bocholt een eerste keer afgestopt.

KBVV begon sterk aan de eigen Damburg en dwong binnen de kortste keren enkele mooie kansen af. Helaas, zonder resultaat, en Lyra-Lierse herstelde snel het evenwicht, zodat ook Stijn Wertelaers niet werkloos bleef. Het tempo lag hoog, erg hoog, en het was al snel duidelijk dat het in deze wedstrijd van de details zou gaan afhangen.

Na de rust werd de wedstrijd alleen maar boeiender. Lyra-Lierse claimde een penalty – mogelijk met reden – en wij een rode kaart, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Beide doelmannen hadden de handen vol, het doelhout speelde zelfs zijn rol, maar het verlossende doelpunt, dat inmiddels beide teams verdienden, wilde maar niet vallen. Tot we dan de absolute slotfase ingingen, en de sterk spelende Christophe Bertjens zijn team alsnog het delirium bezorgde: 1-0 tegen de fiere leider in de 93ste minuut!

Deze samenvatting is te kort om de wedstrijd Bocholt VV – Lyra-Lierse samen te vatten. De wedstrijd van gisteren was propaganda voor het voetbal, en had veeleer een uitslag met een hoop doelpunten verdiend. Dat het uiteindelijk 1-0 is geworden, is zuur te noemen voor de sterke bezoekers, maar onverdiend? Nee, dat nu ook weer niet. Onze jongens manifesteren zich steeds meer als een van de sterkere teams in de reeks, wat een wedstrijd, wat een overwinning!