Een veldslag verloren…

… betekent daarom geen verloren oorlog. De derby tussen Bocholt VV en SK Tongeren werd vanmiddag in apocalyptische omstandigheden uitgevochten, met wisselende kansen en uiteindelijk een nederlaag voor de onzen.

De partij begon goed voor KBVV. Onze jongens trokken ten aanval en lieten de moed niet zakken bij een afgekeurde treffer. Even later was mochten we dan toch de openingstreffer noteren, toen Jordy Mathei aan de tweede paal een prima aanval afrondde (1-0). Ook Tongeren liet zich in de intussen in volle kracht losgebarsten zondvloed niet onbetuigd en onze doelman Stijn Wertelaers kwam tot tweemaal toe sterk tussen. KBVV en Tongeren waren mekaar waard, en toen diezelfde Jordy Mathei de 2-0 aantekende – met laten we eerlijk zijn, een gelukje – waanden we de buit binnen. Toch zouden de bezoekers nog voor de rust terugslaan met een puik schot dat de nodige vaart meekreeg op het gladde veld: 2-1, het zou nog spannend worden.

Ook na de rust bleef het pijpenstelen regenen, en al bleef Tongeren gevaarlijk uit de hoek komen, er was een verdedigende fout nodig om de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd te brengen (2-2). Even later liep het dan helemaal fout. De bezoekers geloofden in een driepunter en het was de voormalige nummer 10 van Bocholt VV Lance Voorjans die op penalty de 2-3 mocht aantekenen. Van 2-0 naar 2-3, dat doet pijn.

KBVV probeerde zich nog te herstellen van deze mokerslag, trof nog de paal, maar slaagde er in de gietende regen niet meer in om de bezoekers echt in verlegenheid te brengen. Na negentig minuten moesten we toegeven dat het vandaag anders had kunnen uitdraaien, maar tegelijk ook dat Tongeren de punten niet heeft gestolen.

De weersomstandigheden maakten er vanmiddag een derby van om niet snel te vergeten. Met 1 op 9 moeten we toegeven dat we onze start hebben gemist, maar veel tijd om daarover te kniezen is er niet: woensdag al komt profclub SK Deinze op bezoek in de Axor Arena.

Kopjes omhoog dus maar, het seizoen is tenslotte nog maar net begonnen.