Eindelijk die drie punten!

Racing Mechelen op bezoek, dat klinkt tegelijk veelbelovend en onheilspellend. Even was er sprake van gescheiden ingangen voor de thuis- en bezoekende supporters, maar dat bleek gelukkig dan toch niet nodig. Het dient gezegd: de bezoekende supporters hebben voor sfeer gezorgd, maar die werd – ondanks de nederlaag van hun team – nooit problematisch: zo’n fans zien we met alle plezier elke week komen. Chapeau!

De wedstrijd was vanaf het begin van een goed niveau. Onze jongens probeerden de zaken te controleren, slaagden daar ook wel in, maar echte kansen bleven uit. Vlak voor rust noteerden we de mooiste, maar Seppe Boonen besloot helaas op de kruising. Halfweg stond het 0-0.

De tweede helft was van een beter niveau. KBVV kwam, werd steeds dwingender, raakte de binnenkant van de paal, maar leek niet te kunnen scoren. Tot in de 63ste minuut youngster Arne Bussels voor de verlossing zorgde en de 1-0 aantekende, nauwelijks zeven minuten later gevolgd door de 2-0 via Jordy Mathei. Mooi hakje van onze topschutter, maar het was bij die tweede treffer toch vooral de rush van rechtsachter Jobbe Dirkx die de aandacht trok. Jobbe speelde vandaag een dijk van een wedstrijd.

Het tot dan onmondige Racing zette vanaf de 2-0 natuurlijk alles op alles en scoorde enkele minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer (2-1), waardoor het nog even spannend werd. Echte problemen kwamen er echter niet meer, en onze jongens trokken de langverwachte overwinning eindelijk nog eens over de meet. Dik verdiend en dus een dikke proficiat aan Tom Vandervee en zijn moedige strijders!