EN OPNIEUW 4-0!

Na de 0-4 van vorige week hebben onze jongens ook vanmiddag tegen FC Duffel met identieke cijfers uitgehaald. De wedstrijd was aan de rust al helemaal gespeeld.

Na een korte snuffelronde was het Wouter Scheelen die in minuut 5 zijn voorbeeldige traptechniek toonde aan het Bocholter publiek: 1-0 op vrije trap, de wedstrijd kon niet beter beginnen. Nauwelijks enkele minuten later stoomde Johan Ella Ella door op de rechterflank en weer was het raak, 2-0 en we waren nog geen tien minuten bezig. En nog was het niet gedaan met het beginoffensief van onze wit-zwarte armada. Een terechte strafschop (was het een fout op Gillian Vaesen?) werd door Wouter Scheelen – weer hij – feilloos binnengelegd. Twaalf minuten gespeeld en een droge 3-0 op het scorebord, laten we het erop houden dat het niet alledaags is.

De partij viel dan logischerwijs een beetje stil, tot bezoeker Cavus een onbegrijpelijk foute tackle inzette op de debuterende Danton Maes. De scheidsrechter schatte de situatie juist in en trok meteen rood. Toen enkele minuten later Gillian Vaesen een enig mooi uitgespeelde aanval in de netten legde (4-0), leek de partij dan ook helemaal gespeeld. Stijn Wertelaers redde nog een keer knap met de voet, en zo gingen we de rust in met een gevoel dat je ‘op rozen’ mocht noemen.

Het nadeel van een fantastische eerste helft is natuurlijk dat er nog een tweede komt. Onze jongens zagen weinig nood aan een vernedering van de tegenstander, en voor Duffel was het aftellen geblazen. Logisch gevolg was dat het tempo compleet verdween uit de wedstrijd en dat er nog weinig of niets te beleven viel. In het laatste halfuur kwam er terug wat animo. Zo miste Dylan Put een mooie kans alleen voor de doelman, redde onze doelman een nagenoeg identieke kans voor de bezoekers, werd een mooie kans voor Niek Van den Putte  nog net in hoekschop gewerkt, verzuimden de bezoekers een open doelkans af te werken en werd een prima voorzet van de ingevallen Elias Ramaekers door alles en iedereen gemist.

Op die manier was het laatste fluitsignaal welgekomen. FC Duffel was vanmiddag niet op de afspraak, zou je kunnen zeggen, maar evengoed waren onze jongens dat vandaag absoluut wél. Een tweede 4-0 op rij, met nog een topschutter in de lappenmand, dat wil hoe dan ook toch wel iets zeggen. Dat we vandaag weer enkele groeibriljantjes uit onze jeugdopleiding aan het werk zagen, was een mooie bonus. Kortom, een mooie namiddag voor Bocholt VV!