Hasselt – KBVV 1-1

We hadden het min of meer aangekondigd in de voorbeschouwing, en ook vanavond was het weer van dat. De wedstrijd tussen Sporting Hasselt en Bocholt VV eindigde met heel wat tumult, en net als de laatste keer – weet u nog wel, die wedstrijd in de eindronde – voelde Hasselt zich bekocht door het arbitrale trio.

Laten we beginnen bij het begin, dat voor Bocholt was. Christophe Bertjens en Kevin Dieme kregen kansen op een vroege voorsprong, maar dat lukte niet. De thuisploeg verhoogde gaandeweg de druk op middenveld en verdediging en bracht onze jongens in de problemen. Tot twee maal toe werd een Hasselts doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, en we zagen een kopbal in de kleine backlijn over doel vliegen. Rond het halfuur herstelde KBVV het evenwicht. Christophe Bertjens werd onterecht afgevlagd – hij was alleen op weg naar de doelman – en de 0-0 bleef op het scorebord.

Na de rust dan. Nauwelijks hadden we onze plaats op de tribune terug opgezocht of het stond 1-0, na een ongelukkige fase en een schichtend schot. Voor de thuisploeg was dit meteen het signaal om gas terug te nemen en zich terug te trekken op eigen helft. Onze jongens wisten van deze egelstelling jammer genoeg niet te profiteren, zodat we een doodsaaie tweede helft te zien kregen. Intussen had het spel minutenlang stilgelegen omwille van een blessure van de lijnrechter, zodat de negentig minuten flink uitgerokken dienden te worden. Hasselt was er zichtbaar gerust in en KBVV mocht steeds meer voetballen. In minuut negentig-en-zoveel een scrimmage voor het Hasseltse doel die leek te resulteren in een doelpunt, doch helaas. Einde wedstrijd? Nee hoor, er kwam nog een vrije trap vanop links, en Ruben Scheelen kogelde zonder genade in extremis de gelijkmaker nog voorbij de Hasseltse doelman: 1-1. Onverhoopt maar als je alles op een rijtje zet, niet onterecht.

Want ja, de scheidsrechter was uiteraard weer de gebeten hond, omdat het spel lang werd verdergezet. Maar laten we eerlijk zijn: de verzorging van de lijnrechter duurde minstens zeven minuten, er waren wissels, overtredingen, en – bestraft met een gele kaart – heel wat tijdrekken van de thuisploeg. Het leek de logica zelve.

Hoe dan ook mogen we niet mopperen. Een punt in en tegen Sporting Hasselt – dat ei zo na leider was in de reeks – is een sterk resultaat. Dat de prestatie niet op niveau was, is bij deze vergeven. Volgende week weer beter, thuis tegen Wijgmaal!