In het sukkelstraatje

Na de trainerswissel van vorige week zijn onze jongens er ook tegen Hoogstraten niet in geslaagd de drie punten te bemachtigen. Zeker, er zat terug meer vuur in ons elftal, maar enkele gemiste doelkansen en een mindere tweede helft zijn ons zuur opgebroken.

Het eerste kwartier verliep rustig en er was een alerte Stijn Wertelaers nodig om de nul op het bord te houden. Het bleek het signaal voor KBVV om het tempo op te trekken en (vooral vanop de linkerflank) een paar prima doelkansen af te dwingen. Een schot van Ruben Scheelen zoefde over het doel en op het halfuur verschenen kort na mekaar zowel Niek van den Putte als Christophe Bertjens alleen voor doel. Helaas, beide heren leken te verrast om het af te maken. Vlak voor rust dan kon Wouter Scheelen net niet bij een voorzet van Bertjens.

Na de rust zakte het tempo maar kregen we toch opnieuw kansen. Eerst was er op het uur een tweede prima tussenkomst van Wertelaers nodig, maar toen Dimitri Vanhaen – sterke wedstrijd – een ietwat gelukkige lob over de doelman zag zeilen, leek het prijs. Helaas, de keeper van Hoogstraten wist zijn vingerkootjes tot het uiterste te rekken en zo de bal nog in hoekschop te duwen. Een kwartier voor tijd dan zette van den Putte Wouter Scheelen alleen voor doel, maar opnieuw was er die dekselse doelman. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde in de 77ste minuut: een voorzetje vanop de Hoogstraatse linkerflank werd netjes binnengeknikt door een volledig vrijstaande bezoeker: 0-1, het stond zomaar op het scorebord. Toen Christophe Bertjens in de slotfase alleen voor de keeper verscheen, beging de bezoekende sterkhouder nog hands, gevolgd door een rode kaart. Het mocht allemaal niet baten, het bleef 0-1.

De ontgoocheling was tastbaar, dat kan u wel raden. De verplaatsing naar Sporting Hasselt van komende vrijdag geeft ons ook al geen gerust gevoel, nu het vertrouwen bij sommige van onze spelers duidelijk onder nul is gezakt. Toch moeten we hierdoor, en erop vertrouwen dat de kansen op een dag weer zullen keren. Of zoals coach ad interim Rony Vangompel het gisteren na de wedstrijd stelde: “Het komt goed.”