Jammer, weer verloren…

Jammer, maar niet onverdiend, laten we eerlijk zijn. Jong KV Mechelen toonde van bij de aftrap over heel wat kwaliteit te beschikken, en won gisteravond verdiend in Bocholt.

Het helpt natuurlijk als je de openingstreffer (0-1) op een schoteltje krijgt aangeboden. Een foutje in de verdediging dat we niet gewend zijn, maar hey, niemand is onfeilbaar. Diezelfde verdediging heeft er dit jaar zo vaak gestaan als een huis.

De eerste helft was voor de Mechelse beloften, die het onze jongens met fris combinatievoetbal en heel wat snelheid flink lastig maakten. Kort voor rust werd het 0-2.

In de tweede helft ging de Mechelse demonstratie aanvankelijk verder, maar het jonge geweld in geel en rood kon het hoge tempo – logischerwijs – niet aanhouden. Stijn Wertelaers moest nog een keer uitpakken met een fameuze redding, maar stilaan keerde het tij. Onze jongens voerden de druk op en toen Yannick Vandersmissen een kwartier voor tijd de 1-2 scoorde vanop de penaltystip, leek plots weer veel mogelijk. Jong KV kreunde onder de druk en kwam een paar keer goed weg, maar overleefde de Bocholtse storm.

Eindstand 1-2, we kunnen ermee leven tegen een fris van de lever spelende tegenstander. We zijn benieuwd wie van dit elftal ooit de Jupiler Pro League haalt, en durven na gisteravond toch enkele namen opschrijven.

Ach ja, volgende week weer beter, dan trekken we naar Kiewit voor de derby tegen Hades. Morgen is er de topper Belisia – Hades, richtinggevend in de titelstrijd en dus wellicht ook voor het gewicht van onze laatste wedstrijd op verplaatsing.