KBVV bijt tanden stuk op een stug Belisia

Er was behoorlijk wat volk komen opdagen voor de Limburgse derby in Tweede Nationale B. Zowel KBVV als Belisia konden de punten goed gebruiken om zich te handhaven in de top van het klassement.

De eerste helft ging gelijk op en aan beide kanten noteerden we één dot van een kans. Stijn Wertelaers verhinderde een voorsprong voor de bezoekers en een knappe actie van Yannick Vandersmissen stierf op de binnenkant van de paal. 0-0 aan de rust was een billijke tussenstand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, al kwam Belisia meer aandringen. Een schot van voormalig Bocholtspeler Edwin Wang vloog via de paal nog uit het doel, maar even later was het toch raak voor de bezoekers. Een doorgebroken aanvaller werd door Stijn Wertelaers al dan niet aangetikt, en de scheidsrechter legde de bal gedecideerd op de stip. De penalty werd netjes in het rechterhoekje gelegd: 0-1.

Er restte onze jongens geen andere keuze dan voluit aanvallen. Met Rik Jacobs werd nog een extra spits in de strijd gegooid en er kwamen nog enkele (halve) kansen, waarvan de mooiste door Seppe Brulmans werd gemist. Na negentig minuten moesten we ons neerleggen bij de nederlaag.

Geen schande natuurlijk, tegen een sterke tegenstander als Belisia en na een sportief duel op het scherp van de snee. Nul op zes is wel een vervelend gegeven, en het is nu afwachten wat het vervolg van de competitie nog brengt. We blijven positief!