KBVV houdt opnieuw de punten thuis…

… maar pakt net niet de eerste periodetitel. Vijftien op vijftien in de thuiswedstrijden (met bovendien geen enkel tegendoelpunt), slechts één verlieswedstrijd en toch niet eerste in het periodekampioenschap: dan moet je toegeven dat de ander het verdient. Proficiat dus aan KVK Tienen.

Opdracht nummer één vanmiddag was uiteraard onze eigen wedstrijd winnen, alvorens naar de score in Tienen – Cappellen te kijken. Dat leken onze jongens ook te beseffen. De bezoekers uit Wijgmaal werden meteen onder druk gezet en Wouter Scheelen rondde een mooie aanval vanop rechts netjes af (1-0). In die openingsfase hadden we nog meer kunnen scoren, maar o.a. Kristof Bloemen had geen geluk in de afwerking. Gaandeweg herstelde Wijgmaal het evenwicht, maar tot erg veel gevaar voor het doel van Stijn Wertelaers leidde het allemaal niet.

Ook na de rust kwam de Bocholter overwinning nooit echt in gevaar. Wijgmaal wilde nog wel, maar zonder succes. In de slotfase vergaten onze jongens de wedstrijd dan te beslissen, zodat we een zuinige maar verdiende 1-0 eindstand mochten noteren.

Intussen, in Tienen, had de thuisploeg de tegenstand uit Cappellen verslagen met 2-1. Aan de rust stond het nog gelijk, zodat we onszelf althans even virtueel periodekampioen mochten noemen, maar daar kopen we natuurlijk niets voor. Er zit niets anders op dan verder te doen op de manier die ons dit seizoen toch al heel wat mooie momenten opleverde, week na week, wedstrijd na wedstrijd. Goed bezig jongens!