Meteen aan de leiding!

We zijn nauwelijks een wedstrijd ver, en dus is het relatief, maar onze jongens drukten vandaag meteen hun stempel. Hoogstraten VV moest vanmiddag voor de bijl, en dat op een manier die niet anders dan overtuigend kon worden genoemd.

De snuffelfase duurde zo’n tien minuten, tot Devon Maes een individuele actie enig mooi in de linker bovenhoek van het doel besloot: 1-0. En KBVV drukte door. Ruben Scheelen knikte een vrije kopkans op de deklat en broer Wouter mikte een vrije trap op de kruising. In de 28ste minuut schoof Van Eijma net te laat in om de voorsprong te verdubbelen en in de 38ste minuut zag Christophe Bertjens een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de rust stond het 1-0.

Na de rust bleef KBVV dominant, niet op allesbeheersende wijze, maar toch voldoende om de tegenstand ver van het eigen doel te houden. In de 53ste minuut noteerden we de 2-0, van de voet van de onvermijdelijke Christophe Bertjens. Nauwelijks drie minuten later miste diezelfde Bertjens op een haar na een tweede treffer. De bezoekers hadden weinig of niets in de pap te brokken, tot onze jongens dan toch even de teugels vierden. Stijn Wertelaers pakte nog voor het uur uit met een cruciale redding en een bezoeker kopte van dichtbij over het doel. Tussendoor hadden we een penalty kunnen krijgen wegens handspel.

Tot zover de spanning in de wedstrijd. Invaller Ricardo Kessels lanceerde Bertjens op bijzonder knappe wijze, maar onze topschutter miste. Even later pakte diezelfde Kessels uit met een knap schot, dat rakelings over doel zoefde. In de 82ste minuut was het dan aan die andere invaller, good old Niek van Den Putte, die de 3-0 bijzonder knap tegen de netten knalde: 3-0 en boeken dicht.

Conclusie? Een bijzonder aanvallend Bocholt VV won vandaag overtuigend van Hoogstraten. Het doet ons het beste verhopen, maar tegelijk zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat het volgend weekend op Spouwen-Mopertingen weer erg lastig zal worden. Het belooft hoe dan ook een bijzonder interessante competitie te worden…