Meteen de eerste zege

De zenuwen stonden strak gespannen, gisteravond in het Damburgstadion. De hele dag al baadde onze thuishaven in een feestelijke sfeer, met de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en nadat ons nieuwe B-elftal zijn eerste competitiewedstrijd glansrijk naar zich toe had getrokken (4-1): dan kon het A-elftal toch niet achterblijven? Gezonde spanning van bij de aftrap dus, en naarmate de wedstrijd tegen City Pirates vorderde zou die spanning alleen maar stijgen.

Het dient gezegd, van bij de aftrap waren onze jongens op de afspraak. Concentratie, hoge druk en een vlotte balcirculatie, we zagen het allemaal, enkel de beslissende pass ontbrak nog – de sleutel om de versterkte verdedigingsgordel van het Piratenfort te ontgrendelen leek niemand op zak te hebben. Zo waren het zelfs de bezoekers die als eerste enkele (voorzichtige) pogingen lieten noteren. KBVV voerde de druk op en was na twintig minuten een eerste keer echt gevaarlijk, maar de doelman van City Pirates was bij de pinken in de korte hoek.

En dan was er dat moment in de 37ste minuut. Een verre bal vanuit de bezoekende defensie werd de perfecte assist voor een snelle aanvaller en Kevin Dieme zag geen andere optie dan deze met een (lichte) overtreding af te stoppen. Maar licht of niet, voor het foutief afstoppen van een doorgebroken speler was de sanctie duidelijk: rode kaart, toen waren we nog met tien. Het was nog een keer schrikken toen onze doelman een bal loste en de rebound naast het doel werd geplaatst. 0-0 aan de rust.

Wie verwacht had dat de fel – maar sportief – verdedigende Piraten na de pauze tegen tien man meer aanvallende intenties aan de dag zouden leggen, vergiste zich. Rocky Peeters had voor de rust al zijn verdediging herschikt van vier naar drie en KBVV bleef geduldig combineren en zoeken naar openingen. Op het uur kwam de verlossing – zo leek het althans. De kwikzilveren Thomas Azevedo zette zich goed door op links, speelde de bal perfect in de loop van de onvermijdelijke Christophe Bertjens en die werkte af, maar helaas: buitenspel en doelpunt afgekeurd. Twee minuten later dan veerde Siebe Paesen hoog op en zijn fraaie kopbal ging maar net naast het doel. Naar het einde van de wedstrijd zakte het tempo en begon de gedachte te spelen dat een punt met tien man misschien nog niet zo’n slecht resultaat is. Het venijn zat echter in de staart. Vijf minuten voor tijd was City Pirates plots daar met een wenkende kans, die gelukkig voor ons werd gemist. Aan de overkant was het dan toch raak: opnieuw een snedige actie vanaf de linkerkant en het was de ingevallen Trésor Shema die het Damburgstadion een stilaan onverhoopte climax bezorgde (1-0). De Piraten drongen nog even aan met enkele corners en op de counter besloot Christophe de ultieme verlossing op de paal, maar er veranderde niets meer op het – defecte – scorebord. De verdiende driepunter was een feit!

Volgende week trekken we als co-leider naar Hoogstraten, voor wat ongetwijfeld weer een zware strijd zal worden. Maar eerst nog even nagenieten, vanmiddag bijvoorbeeld, op onze familiedag (tussen 13u en 17u). Tot zo!