Mooi resultaat, flauwe wedstrijd

De derby van gisternamiddag is geen wedstrijd geworden om duimen en vingers bij af te likken, maar drie punten voor onze jongens maakten na negentig minuten heel veel goed.

Over de eerste helft viel niet veel te vertellen, en wie ingedommeld was, hoefde halverwege dat eerste bedrijf maar gedurende een tweetal minuten de ogen open te houden om niets te missen. Hasselt kwam op voorsprong op een manier die ons te gemakkelijk leek (0-1), waarop oud-Hasselaar Ruben Janssen op aangeven van Kevin Dieme de bordjes quasi meteen weer gelijk hing (1-1).

Over de eerste helft viel dus niet veel te vertellen, en wat erger was: over de tweede eigenlijk ook niet. Het was wachten op invallers om het verschil te maken in een wedstrijd die op slot zat, en dat is precies wat good old Wouter Scheelen heeft gedaan. Hoewel ons jonge middenveld de hele wedstrijd met veel energie en overgave heeft afgewerkt, was er toch dat tikkeltje extra nodig om de beslissing te forceren, al zal ook Wouter wel toegeven dat bij zijn winnende treffer wat geluk was gemoeid (2-1). Wie we niet mogen vergeten te vermelden bij die tweede Bocholter goal is Romero Regales, die de hele wedstrijd op de Hasseltse verdediging woog en het op dat cruciale moment mee forceerde voor KBVV.

Na de 2-1 veranderde er ook al niet veel. Geen scherpe counters van onze jongens en schrijnende aanvallende onmacht bij de bezoekers: nee, van deze Bocholt – Hasselt zal niet veel bijblijven. Tenzij dus drie punten, die ons weer voorzichtig omhoog doen lonken.

Volgende week wacht met de verplaatsing naar Hades opnieuw een lastige derby!