Niets tegen in te brengen

Hoe moest de supporter van Bocholt VV zich eigenlijk voelen, gisteravond rond de klok van tien? Ontgoocheld, omdat een riante voorsprong luttele minuten voor tijd nog werd weggegeven? Of toch tevreden, omdat tegen een sterke(re) tegenstander een felbevochten punt werd behaald? Bocholt – Diegem loste alleszins de verwachtingen in en werd een boeiende partij, gekruid met zes fraaie doelpunten.

Diegem Sport was de competitie sterk begonnen en dat hebben we gisteravond geweten. De bezoekers legden een hoog tempo op en trokken gedecideerd naar voren. Toch was het KBVV dat op voorsprong kwam met een kopbal van Kevin Dieme (1-0). Diegem ging nu nog dwingender aanvallen en versierde kans op kans, maar geraakte niet voorbij een sterke Stijn Wertelaers. Toen Andy Peeters even later op aangeven van Romero Regales en wat later Regales zelf voor 2-0 en 3-0 zorgden, leek de wedstrijd gespeeld en vielen de bezoekende aanvalsgolven stil. Vreemd genoeg lukte het Diegem bij windstilte wel om te scoren, en zo gingen we met 3-1 de rust in.

Na de rust zagen we eenrichtingsvoetbal, maar helaas niet naar het bezoekende doel. De uitgevallen Andy Peeters werd op het middenveld node gemist – ook Wouter Scheelen was gisteren niet van de partij – en een fysiek en technisch indrukwekkend Diegem domineerde nadrukkelijk. Toen op het uur de aansluitingstreffer (3-2) werd gescoord, voelden we de bui al hangen, maar onze jongens bleven met opgestroopte mouwen hun voorsprong verdedigen. Jammer dat de countermogelijkheden niet beter werden uitgespeeld, want die waren er wel degelijk, en zo bleef Diegem geloven in puntengewin. De 3-3 viel uiteindelijk pas kort voor affluiten, en het was illustratief dat de bezoekers boos en ontgoocheld waren toen de scheidsrechter affloot.

Er is nog werk aan de winkel, dat mag duidelijk zijn. Diegem Sport staat duidelijk een sterk verder dan onze jongens, maar aan de fighting spirit heeft het gisteravond niet gelegen en laten we dat alvast een goed begin noemen. Volgende week trekken we naar Hasselt voor een klassieke derby!