Drie gouden punten!

Een verplaatsing naar RC Hades stond voor Bocholt VV gelijk aan een nederlaag, tot vandaag. Onze jongens wisten een felbevochten derby naar hun hand te zetten, hadden net dat beetje meeval en pakten de drie punten mee naar huis.

Hades organiseerde vanavond de jeugdvoorstelling en mobiliseerde zo heel wat supporters. KBVV was niet onder de indruk, en Irvingly Van Eijma had al snel voor een voorsprong kunnen zorgen, maar het mocht (nog) niet zijn. In de eerste helft zagen we ons elftal groeien in de wedstrijd, en vooral na het halfuur wist Hades niet welke brand eerst te blussen. Een eerste combinatie over de rechterflank en prima schot van Ruben Scheelen wist doelman Gijbels nog puik te redden, maar toen even later over diezelfde rechterflank Christophe Bertjens werd aangespeeld was het raak: 0-1 op spectaculaire wijze. Op de bezoekende voorsprong viel bij de rust weinig af te dingen.

Na de pauze kwam Hades opzetten – zoals te verwachten viel. Hadden we aanvankelijk nog alles onder controle, dan was het toch een slipper in onze verdediging die heil bracht voor de thuisploeg. Vrije trap en prima krul in de rechterbovenhoek: 1-1 via Ebobo. En Hades bleef nu komen, onder stoom zoals wel vaker in thuismatchen tegen Bocholt, en wat waren we blij dat onze doelman Stijn Wertelaers pal stond op een volgende lokale aanval – het zou net als vorige week weer een cruciale redding blijken. De lokale storm luwde gaandeweg en KBVV kwam terug in de wedstrijd. Luttele minuten voor tijd, op wat heet het ideale moment, was daar dan de onvermijdelijke Christophe Bertjens – hij had eerder een wenkende kans laten liggen – die in twee tijden de bevrijdende 1-2 aantekende. Het ontbeerde Hades aan kracht om nog te reageren.

1-2 gewonnen bij het sterke Hades, dat is verdorie geen slechte uitslag. Net als op Spouwen-Mopertingen was het vandaag een dubbeltje op z’n kant, met dit verschil dat we vandaag wél aan het langste eind trokken. Met bakken inzet, maar ook met goed voetbal: laat dat de manier zijn om resultaten te boeken in een moeilijke reeks als Tweede Amateurklasse. Volgende week komt Vosselaar op bezoek, en gelooft u ons vrij: ook dat wordt weer een lastige opdracht.