Drie zwaarbevochten punten!

Het was al de derde zondag op rij dat stormweer de wedstrijd van ons eerste elftal in gevaar bracht. Die tegen Londerzeel mocht doorgaan, maar werd gespeeld in erg moeilijke omstandigheden. Een woord van dank aan de brandweer is sowieso op zijn plaats, want zij kwamen in de voormiddag nog een losgekomen reclamebord boven de tribune verwijderen.

Dat het een atypische en lastige wedstrijd zou worden, stond dus bij voorbaat vast. Christophe Bertjens kreeg al in de eerste vijf minuten twee prima kansen op de openingstreffer, maar miste scherpte in de afwerking. De blitzstart van onze jongens kende geen vervolg, en op het halfuur kregen we een koude douche te verwerken, toen Londerzeel een afvallende bal na hoekschop in doel wist te verwerken: 0-1. Onze jongens wisten gelukkig meteen te reageren, middels eveneens een afvallende bal na tussenkomst van de bezoekende doelman, 1-1 via Wouter Scheelen. We noteerden nog een schot(je) van Christophe Bertjens, maar onze jongens wisten hun overwicht (ondanks tegenwind) niet te concretiseren in een voorsprong. Aan de rust stond het gelijk.

In de tweede helft werd het de weergoden menens. Regen en wind speelden zo meer dan hun rol, maar eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat de bezoekers hier meer raad mee wisten dan onze jongens. Er was nog Pieter Nys die knap werd vrijgespeeld in de zestien zonder echt vervolg, maar daarna was het even al Londerzeel wat de klok sloeg. Tegen de wind in combineerden de rood-blauwen beter dan KBVV, en kwamen er ook kansen. Stijn Wertelaers redde een keer puik met de voet, en toen wat later knap bezoekend samenspel voorlangs werd besloten, mochten we ons gelukkig prijzen. Enkele wissels in ons kamp brachten soelaas. Met name Tuur Houben viel erg sterk in en verloste in minuut 78 zijn ploeg na een knappe individuele actie: 2-1, de opluchting overtrof zelfs even het stormachtige weer. Nog legde Londerzeel zich niet neer bij een nederlaag, maar een bezoekende aanvaller besloot een vrije kopkans pal in de armen van onze doelman. De wedstrijd liep stilaan ten einde, en waar de eveneens ingevallen Ben Didden nog net te laat kwam om de wedstrijd definitief te beslissen, deed Christophe Bertjens dat wel. 3-1 en boeken dicht.

Verdorie, wat was het zwoegen vandaag tegen een niet onverdienstelijk Londerzeel. Tienen verloor verrassend met forse 3-0 cijfers bij hekkensluiter Wijgmaal, en zo staan we weer fier (mee) aan de leiding in het klassement. Ook volgende week spelen we thuis (Berchem), net als de week nadien (Hasselt). Het zijn allesbehalve cadeaus, die thuiswedstrijden, dat hebben we ook vandaag weer gemerkt, maar feit is dat we tot dusver nog geen enkel punt lieten liggen aan de Damburg, en dat is toch geen geringe prestatie.

Het is onze club menens, beste mensen. Dit betekent uiteraard geen garantie – elke wedstrijd is een strijd op zich – maar wij hopen wel uw interesse te wekken om ons mooie Bocholter elftal bij gelegenheid te komen steunen in de titelrace. De strijd gaat verder!