HEUR-TONGEREN – KBVV 0-4 !

Een wedstrijd bij de laatste in het klassement, daar is niets te winnen. Een tegendoelpunt is zo snel gemaakt, maar puntenverlies is desalniettemin uit den boze. Wel, onze jongens deden vanavond wat ze moesten doen. Ze kwamen naar Tongeren, namen een helft lang de tijd, maar wonnen waar ze moesten winnen. Veni, vidi, vici. Amen.

De eerste helft had zo goed als niets om het lijf. KBVV wilde wel, Heur-Tongeren ving de tegenstander op op eigen helft. De 0-0 aan de rust was de perfecte weergave van erg weinig.

Na de rust hetzelfde beeld: Bocholt VV zocht naar openingen en Tongeren liet komen. Uiteindelijk was het de individuele klasse die de doorslag gaf. Wouter Scheelen brak de ban (0-1), en al snel zorgde Kevin Dieme voor zekerheid (0-2). Heur-Tongeren kreeg een kans op de aansluitingstreffer, maar die kans ging verloren, zodat de wit-zwarte trein uit het noorden vrije doorgang had naar een vlotte overwinning. Topschutter Christophe Bertjens – local boy vanavond – rook zijn kans en prikte de 0-3 en 0-4 tegen de touwen.

Een vlotte overwinning dus? Ja, dat mogen we wel stellen. Tongeren streed voor wat het waard was, maar zal ook wel toegeven dat Bocholt VV vanavond te sterk was. Mooie bonus voor onze jongens: zowel Hasselt (0-0 tegen Sint-Niklaas) als Temse (1-4 tegen Cappellen) leden puntenverlies, zodat we weer wat dichter bij de top van het klassement sluipen.