KBVV – BERCHEM 3-1!

Wat begon als een tumultueus weekend – een aanvaller out, een andere in – bracht vanavond toch een eerste mooi hoogtepunt van het seizoen. Onze jongens wonnen hun openingswedstrijd tegen Berchem Sport met 3-1, na een aantrekkelijke pot voetbal met een gedoodverfde prijsschutter in de hoofdrol.

Berchem Sport is een mooie club met mooie supporters, fanatiek, maar altijd sportief. Ook vanavond in Bocholt bleek dat weer eens: vanaf de aftrap maakten ze sfeer, zeker toen hun elftal na een voorzichtig openingskwartier de wedstrijd in handen nam en na o.m. een afgekeurd doelpunt op voorsprong kwam toen Van Kruijssen een penalty omzette die hij zelf had afgedwongen (0-1). Onze jongens hadden het moeilijk in de eerste helft, tot Christophe Bertjens zijn moment gekomen achtte. Een mooie combinatie met als orgelpunt een doorsteekpass van Niek van de Putte rondde hij heerlijk af (1-1), en nauwelijks enkele minuten later deed hij het op links helemaal zelf en zette hij zijn team op 2-1. Van een ommekeer gesproken, we zaten bij de rust op rozen.

En nog was het niet genoeg. Een kopbal van de onvermijdelijke Bertjens werd door de sterke Berchemdoelman nog uit het doel geranseld en zo was de toon gezet. Er was een knal van de debuterende Gillian Vaesen, ook weer gered door doelman Appels en Dylan Put werd van dichtbij gestuit door weer die dekselse doelman. Ook Berchem liet zich niet onbetuigd, met een kopbal(letje) op de lat en een vrije trap die de paal scheerde, en zo werd het spektakel meer dan verzorgd aan de Damburg.

In de 78ste minuut vond ene Christophe Bertjens het dan welletjes. Vrijgespeeld op rechts, met zijn unieke versnelling plots alleen voor de keeper, werkte hij secuur af en verloste zo zijn team (3-1). Onze jongens waren nu zegezeker, lieten na de counter goed uit te spelen, maar pakten drie gouden punten.

Conclusie? Twee sterke teams vanavond, die een open en eerlijke strijd uitvochten, en wellicht allebei de top van de reeks mogen en zullen ambiëren. De tijd zal het uitwijzen, maar als deze wedstrijd een indicatie is voor de rest van het seizoen, dan kunnen we ons enkel maar verheugen op het vervolg.