OPNIEUW DRIE PUNTEN!

Dat het in Merksem geen stadswandeling zou worden, stond in de sterren geschreven. Onze jongens hebben geploegd, gezweet en gezucht, maar het feit dat ze na negentig minuten toch met drie punten op zak van het veld stapten, verdient een dikke pluim.

De thuisploeg heette gisteravond City Pirates en de Piraten zitten zoals men zegt ‘in het sukkelstraatje’. Nauwelijks twee punten geraapt en ook nog eens gehandicapt door een vijftal afwezigheden: als je dan een tegenstander in the winning mood over de vloer krijgt, lijkt dat bij voorbaat een kansloze zaak. Niets was echter minder waar gisteravond: de Piraten lieten hun tanden zien en maakten het Bocholt VV erg lastig.

Zoals verwacht liet de thuisploeg het balbezit aan KBVV, maar onze jongens slaagden er slechts sporadisch in om kansen te creëren. Toen Ben Didden vanop een ruime afstand de 0-1 aantekende, zag het er nochtans al in de eerste helft goed uit, maar geheel naar het beeld van de wedstrijd zorgde City Pirates nog voor de rust voor de gelijkmaker: nee, ze zouden zich niet naar de slachtbank laten leiden, die taaie Piraten.

Na de rust bleef het bikkelen en hadden we het geluk te kunnen rekenen op een sterke doelman. Stijn Wertelaers hield zijn team recht in enkele moeilijke momenten, en tien minuten voor tijd was er Ben Didden, die – bijna onverhoopt – alsnog de volle buit meegraaide voor zijn team (1-2). Met twee doelpunten was grote Ben gisteravond van goudwaarde. Toen City Pirates in het slot van de wedstrijd nog een rode kaart kreeg gepresenteerd, was het over en uit.

Ook Sporting Hasselt en Temse hebben gisteravond gewonnen, zodat zich aan de kop van het klassement een trio begint af te scheiden van de rest. Dat ons eerste elftal zich daar na bijna een kwart van de competitie bij mag rekenen, is hoe dan ook een sterke prestatie. Volgende week komt FC Turnhout naar de Damburg!