Overtuigende overwinning !

Het was de topwedstrijd in Tweede Amateur en daar mag je iets van verwachten. Een titanenstrijd tussen twee titelkandidaten, zou je denken, maar eigenlijk stond er vandaag maar één ploeg op het terrein: Bocholt VV versloeg KVK Tienen met 3-0 en daar viel absoluut niets op af te dingen.

Onze jongens wisten wat te doen tegen de leider, en zetten vanaf minuut één versmachtende druk. Het duurde wel even tot er doelgevaar kwam, maar eens het zover was, was het hek van de dam. Een schot van Kristof Bloemen werd van de lijn gered en de daaropvolgende corner over gekopt. Een schot van diezelfde – vanavond ijzersterke – Bloemen werd gestopt door de keeper. Net voor de rust was het raak, toen Christophe Bertjens een afvallende bal ijskoud tegen het net wist te jagen (1-0). Luttele ogenblikken later kreeg Ricardo Kessels een unieke kans op 2-0, maar hij zag zijn poging gestopt door de Tiense doelman. Aan de rust stonden we voor met de kleinst mogelijke voorsprong.

Na rusten dan, en hoe sterk we in de eerste helft ook waren, het niveau zakte niet in de tweede helft. KBVV bleef druk zetten op de Tiense elf en was eigenlijk gewoon veel sterker dan de bezoekers, die over de hele wedstrijd gezien nauwelijks een kans bij mekaar kregen gevoetbald. Het was Irvingly Van Eijma die een puike aanval besloot voor 2-0, en invaller Dylan Goulding die de 3-0 aantekende. Tienen kon geen antwoord verzinnen op zoveel Bocholtse overmacht.

Ja, we staan nu eerste. Bocholt VV is – althans voor even – de sterkste ploeg in de reeks. Hoe het verder loopt, zien we volgende week in Londerzeel wel weer, maar ons vermoeden is dat we van deze ploeg het laatste nog niet hebben gezien!