Vijf doelpunten, drie punten!

Na de vier op zes van de eerste twee wedstrijden was het uitkijken naar het vervolg dat onze jongens bij City Pirates aan de voorspoedig gestarte competitie zouden breien. Wel, dat vervolg mag gezien worden: na negentig minuten gaf het scorebord in Merksem een fraaie 2-5 aan, zodat de drie punten mee de bus op mochten richting Bocholt.

De eerste helft was voor KBVV, dat ondanks een achterstand (1-0) na doelpunten van Bertjens, Shema en Regales (penalty) met een comfortabele 1-3 voorsprong mocht gaan rusten. De tweede helft was een pak minder, en toen City Pirates de aansluitingstreffer lukte (2-3), kregen we het even erg lastig. De thuisploeg rook zijn kans en met een bal op de paal kwamen de Piraten nog erg dicht bij de gelijkmaker. In het slotkwartier stelden onze jongens gelukkig orde op zaken, en Christophe Bertjens – met zijn tweede van de avond – en invaller Ricardo Leao Kessels trokken de volle buit over de streep.

Met zo’n score kan je thuiskomen op een donkere zaterdagavond. Temeer daar we meteen ook de leiding nemen in het klassement, al is dit nog relatief, aangezien de dichtste achtervolgers allemaal nog een wedstrijd tegoed hebben. Volgende week komt Houtvenne op bezoek en daarna trekken we naar Wijgmaal, het zal er nu op aan komen de opwaartse lijn verder te trekken.