VIJFDE OVERWINNING OP RIJ!

Bocholt VV blijft als bezeten door de competitie razen. In de achtste wedstrijd van het seizoen moest gisteravond ook FC Turnhout eraan geloven en zo pakken we een verbluffende 21 op 24. De topper tussen Temse en Hasselt eindigde eveneens gisteravond op een gelijkspel en aldus naderen we tot op één schamel punt van de competitieleider.

Ere wie ere toekomt: FC Turnhout speelde gisteravond zeker geen slappe partij aan de Damburg. Voetballend waren beide teams in de eerste helft aan mekaar gewaagd, en er was een cruciale redding van Stijn Wertelaers nodig om een achterstand te vermijden. Er wordt nog wel eens aan hem getwijfeld – het lot van de doelman – maar oog in oog met de aanvaller is er geen betere te vinden op dit niveau. Chapeau.

Onze jongens kwamen zo met de schrik vrij en leken wakker geschud. Het spel versnelde en er werden gaten getrokken in de Turnhoutse defensie. Bij een van die combinaties was het raak en kopte Gillian Vaesen de 1-0 tegen de touwen, zijn vierde doelpunt van het seizoen. Even later wist Dylan Put te profiteren van chaos in het strafschopgebied en zo stond het nog voor de rust 2-0.

Schaapjes weer op het droge, hoop je dan, maar anders dan Duffel twee weken geleden (toen stond het 4-0 aan de rust), weigerden de bezoekers zich bij de situatie neer te leggen. Onze jongens kropen in de tweede helft iets te gerust achteruit, Turnhout liet de bal vlot rondgaan en creëerde enkele (halve) kansen, in die mate dat we ons gaandeweg afvroegen hoe zo’n vlot combinerend team in de kelder van het klassement is beland. Het antwoord zal wel efficiëntie zijn. Onze jongens speelden geen briljante tweede helft, maar trokken zonder al te veel moeite een zevende overwinning over de streep.

Ja, we beleven opnieuw mooie tijden. Vorig seizoen was prachtig, en dit seizoen is dat tot dusver ook. Laten we de verdienste van onze coaches Licata en Schuermans dan ook maar eens onderstrepen, want zij slagen er ook dit jaar weer in om een sterk en eendrachtig geheel te smeden van deze spelersgroep. Al zullen zij de eerste zijn om te benadrukken dat we nog maar net begonnen zijn en dat de competitie nog lang is. Voetjes op de grond en lustig verder doen.

Volgende week trekken we naar Hoogstraten!