(Weer) net niet

Patro – Bocholt VV, we zullen het geen clásico noemen, maar het is wel een wedstrijd – een derby – die je wil winnen. Vanavond hebben we verloren in Eisden, maar het had anders kunnen lopen.

Patro begon – zoals verwacht – bijzonder fel aan de wedstrijd. De fiere paars-witten konden vanavond periodekampioen worden en dat was te merken. Onze jongens ondergingen de wedstrijd in de beginfase en Patro miste meteen enkele kansen. De storm ging al snel ook weer liggen, en Dion Watson had beter kunnen doen toen hij vanop links voor doel opdook. Net toen alles weer in evenwicht leek, scoorde Patro de 1-0, na toch wel laks verdedigen in het Bocholter kamp. Met de kleinst mogelijke achterstand gingen we de rust in.

In de tweede helft zagen we een feller KBVV, en Christophe Bertjens kreeg een gouden kans op de gelijkmaker. Kreeg hij nog een duwtje mee? Het is mogelijk, maar de prijsschutter in Christophe zal ook wel weten dat het op dat moment gewoon gelijk had moeten staan. Jammer, de kans ging verloren en als we dan toch kritisch zijn, zal ook onze doelman Stijn Wertelaers – tot dan uitstekend aan het keepen – wel weten dat hij kort daarna beter had kunnen doen. Uitkomen en dan zich bedenken, Patro strafte het maximaal af en het stond 2-0.

Na de 2-0 zagen we een ander Bocholt VV. Patro leunde terug en onze jongens kwamen, creëerden kansen maar werkten niet af. Tot Bertjens dan toch nog eens voor doel werd vrijgespeeld en ijskoud de 2-1 aantekende. Met nog een kwartier op de klok geloofden we er nog in, maar het mocht niet zijn: onze jongens bleven aandringen, maar slaagden er niet in nog gelijk te maken.

Het had gekund vanavond, maar het is niet gelukt. Proficiat aan Patro, zij pakken de tweede periodetitel. Ons rest niets anders dan verder doen, en zo snel mogelijk opnieuw aan te knopen met de overwinning, niet volgende week want dan is er even geen voetbal, maar dan toch in de komende wedstrijd. Dat is opnieuw een derby, thuis tegen Spouwen-Mopertingen. Afspraak op 10 februari!