WINST IN DE TOPPER!

In een zware en bij momenten intense topper tegen het solide SV Temse heeft ons eerste elftal de punten thuis weten te houden. Nochtans begon de wedstrijd erg slecht, en kwam KBVV nu al voor de vierde week op rij op achterstand. Net voor de 0-1 werd binnengeknikt, had Christophe Bertjens bovendien een dot van een kans onbenut gelaten: erg zuur dus. Onze jongens moesten opnieuw vol aan de bak en net als tegen Hasselt twee weken geleden was dat geen evidente opdracht, met een stevig bezoekend blok dat nauwelijks barsten vertoonde, ook na de rust. Op het uur kantelde dan plots de wedstrijd, toen de Temse-verdediging te weinig alert reageerde en Christophe Bertjens zijn kans schoon zag om alleen op de doelman af te stormen en het leer tussen diens benen in het netje te leggen (1-1). De doelman kreeg in deze fase nog geel.

Luttele minuten later werd Gillian Vaesen dan getorpedeerd door diezelfde doelman. Een logische strafschop, maar de scheidsrechter weigerde een tweede geel te trekken. Was het medelijden, na een onhandige en overbodige overtreding? Hoe dan ook werd de beslissing in het Bocholtse kamp niet geapprecieerd, en het protest van coach Licata was zelfs dermate hevig dat hij naar de tribune werd verwezen. Toen het eindelijk tijd was om de strafschop te nemen, leek de Temse-doelman zijn fout recht te zetten en ranselde hij het leer uit de hoek. Stafschopnemer Wouter Scheelen was echter bij de pinken en prikte de 2-1 alsnog tegen de touwen.

Nu moesten de bezoekers wel komen, maar dit gebeurde met te weinig overtuiging om onze jongens nog echt in de problemen te brengen. De beste kansen waren zelfs nog voor ons, maar de 3-1 kregen we niet te zien. Niet erg natuurlijk, als je de volle buit pakt tegen een sterke tegenstander.

Volgende week is het weer derby-tijd, dan trekken we naar Tongeren!