Onnodige nederlaag

Wat beleven we een grillig seizoen. Een mislukte start werd na de trainerswissel uitgevlakt, maar die heropleving is na een pijnlijke nul op negen ook weer tenietgedaan. Nul op negen inderdaad, want ook gisteravond op het terrein van City Pirates moesten onze jongens afdruipen met een nederlaag.

De eerste helft was matig te noemen, maar in evenwicht. Toch werd het nog voor de rust 1-0, na een slippertje in onze verdediging. Na de rust ging KBVV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en de Piraten groeven zich in voor eigen doel. Er kwamen kansen, grote kansen zelfs, maar ofwel stond het vizier niet goed afgesteld, ofwel misten onze aanvallers overzicht. De klok tikte genadeloos verder, het bleef spannend tot de laatste minuut, maar het mocht allemaal niet baten: 1-0 was de eindscore.

Een flinke domper op de feestvreugde toch wel. Alles zag er zo mooi uit toen we begin december enkel nog omhoog keken. Goed twee weken later staan we met onze voeten weer stevig op de grond. Tijd voor bezinning, zeggen we dan in deze periode van het jaar, want gelukkig is het seizoen nog verre van voorbij.

Heet van de naald krijgen we zopas gelukkig ook goed nieuws. Ons B-elftal heeft vanmiddag in Lindelhoeven gewonnen met 0-3 en gaat als fiere leider de winterstop in. Goed bezig!

Het kan vriezen en het kan dooien. Soms win je, soms verlies je. Dat lijkt ons een vredige gedachte om te eindejaarsperiode mee aan te vatten: fijne feesten iedereen!