Ontgoocheling op zaterdagavond

Zoals geweten is er bij Bocholt VV deze zomer een flinke verjongingskuur doorgevoerd. We lazen deze week in de krant dan ook de terechte opmerking van Toon Lenaerts dat “dit seizoen er een wordt met vallen en opstaan”. Een mindere start werd met 9 op 9 helemaal uitgewist, maar helaas: na de nederlaag van gisteravond tegen Hades zijn we weer terug bij af.

Het is niet dat het aan een gebrek aan inzet of fysieke paraatheid ligt. Onze jongens deden hun uiterste best om de bakens te verzetten, maar slaagden er nauwelijks in openingen te vinden in de bezoekende vesting. Aan de andere kant moest Stijn Wertelaers bijzonder attent zijn op enkele gevaarlijke tegenprikken. Na de rust leek Jordy Mathei zijn team te verlossen door de 1-0 tegen de touwen te duwen. Jammer genoeg konden onze jongens de voorsprong niet vasthouden en wist Hades vrijwel meteen gelijk te maken (1-1). De bezoekers roken bloed en trokken steeds nadrukkelijker in de aanval. Met een dubbele uppercut in het laatste kwart van de wedstrijd (1-2, 1-3) pakten ze – niet onverdiend – nog de drie punten, en of Licata en co daar blij mee waren.

Dat wordt dus weer wonden likken, maar laten we toch maar niet panikeren. Zoals eerder aangehaald, kan het allemaal snel weer veranderen, bijvoorbeeld volgende week, op verplaatsing in Lebbeke.