Opluchting troef in Diegem

Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar een nieuwe nederlaag moesten we vandaag te allen prijze vermijden. Tegenstander Diegem had in Bocholt indruk gemaakt, maar sindsdien nog maar weinig punten gepakt: dat moest kunnen lukken. Onze jongens zijn de strijd vol aangegaan en brachten de punten thuis. Opdracht volbracht, zeggen we dan.

Het openingskwartier was nochtans moeilijk. Diegem nam een vliegende start en had vrijwel meteen op rozen kunnen zitten, maar wist niet te scoren. Onze doelman en kapitein Stijn Wertelaers speelde een hoofdrol in die moeilijke minuten. Gaandeweg herstelde KBVV het evenwicht, en kwamen er kansen, maar het vizier stond bij onze aanvallers nog niet op scherp. 0-0 aan de rust, het had net zo goed 2-2 kunnen zijn.

De tweede helft startte ideaal, met binnen de vijf minuten een mooie treffer van Alessio Allegria (0-1). Onze jongens controleerden de partij, maar het bleef nagelbijten. Tot Christophe Bertjens zijn team in de slotminuut verloste en een penalty feilloos omzette (0-2). U kan zich voorstellen dat de opluchting in ons kamp bijzonder groot was.

Met twee thuiswedstrijden op het programma is de druk nu toch enigszins van de ketel. Met leider Hoogstraten en de immer geladen derby tegen Hasselt ziet dat programma er trouwens bijzonder interessant uit. Dit seizoen is verre van gedaan!