Opnieuw een bittere pil

De overwinning van vorige week tegen City Pirates leek onze jongens van verse zuurstof te hebben voorzien, maar die hoop werd gisteren in Turnhout brutaal de kop ingedrukt. KBVV ging met 4-1 kopje onder in het Stadsparkstadion, en daar was jammer genoeg weinig op aan te merken.

Okee, het zat niet mee. Bij de eerste keren dat Turnhout voor het Bocholter doel opdook, was het meteen twee keer prijs (1-0, 2-0). Dat onze verdediging er op die twee fases niet al te goed uitzag, speelde natuurlijk ook mee. Halfweg de eerste helft was het alweer prijs voor de thuisploeg (3-0). Onze jongens gaven een onmachtige indruk, maar toen Wouter Scheelen een vrije trap enig mooi binnenkrulde (3-1), groeide even de hoop, temeer daar het tegen de degradatie knokkende Turnhout er voetballend ook niet al te veel van bakte. De creativiteit ontbrak echter om de dubbele blauw-witte verdedigingsgordel te doorbreken.

Na de rust ging het van kwaad naar erger. Toen Turnhout de (overdreven) 4-1 aantekende, gingen de kopjes naar beneden en leek het alsof iedereen aftelde naar het laatste fluitsignaal. De scheidsrechter zag dan ook geen reden om laten overspelen en daar was niemand rouwig om.

Hoe is dit alles toch te verklaren? Vlak voor nieuwjaar waren we nog virtueel leider in de reeks en nu krijgen we geen deuk meer in een pak boter getrapt. Ook gisteravond noteerden we nauwelijks kansen. Van crisis zullen we niet gauw spreken – in Venezuela is het crisis – maar dat deze nieuwe zware nederlaag bijzonder hard aankomt in het Damburgstadion, mag duidelijk zijn.

Volgende week weer beter, dan komt Hoogstraten!