Spectaculaire partij eindigt met nederlaag

Onze jongens hadden de goede vorm te pakken, en hoopten in het vooruitzicht van de topper en derby van volgende week tegen Belisia nog eens drie punten bij te schrijven op het kunstgras van City Pirates. Dat kunstgras bleek de thuisploeg echter zeer goed te liggen. Met snelle combinaties, bijna zaalvoetbal zeg maar, domineerde de thuisploeg het merendeel van de partij.

Doelman Robbe Pinxten – die de laatste weken op voortreffelijke wijze Stijn Wertelaers heeft vervangen – raakte licht geblesseerd in de opwarming, maar startte toch aan de wedstrijd. Hij zou nog een paar keer gevat tussenkomen. De thuisploeg luidde meteen de aanvalstrom en trof reeds in de derde minuut de doelpaal. In het tweede deel van de eerste helft herstelden onze jongens het evenwicht en prikte topschutter Jordy Mathei alert de 0-1 tegen de netten, na een bal op de lat. Meteen ook de ruststand.

Na de pauze was het quasi meteen een tweede keer raak. Opnieuw Jordy Mathei strafte een foutje in de lokale verdediging genadeloos af (0-2) en leek zijn team op rozen te zetten. De Piraten gaven zich echter niet gewonnen en scoorden net voor het uur de aansluitingstreffer (1-2). Onze jongens kreunden onder de lokale druk, maar kregen twee uitstekende mogelijkheden op een derde treffer. Het doelhout stond echter in de weg en Andrea Cascio miste een wenkende kans. Twintig minuten voor tijd moesten we de gelijkmaker toestaan (2-2), net als bij de eerste tegentreffer op een stilstaande fase. KBVV bleef de wet van de sterkste ondergaan, en toen de thuisploeg drie minuten voor tijd nog de overwinning afdwong via opnieuw een stilstaande fase (3-2), kon eigenlijk niemand dat onverdiend noemen.

Een zure avond in Merksem, dat was het alleszins. Verliezen ondanks een 0-2 voorsprong doet altijd pijn, al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat City Pirates zich een veel betere tegenstander toonde dan het klassement doet vermoeden. De andere uitslagen in onze reeks waren een pleister op de wonde: zowel Belisia (al even verrassend tegen Beerschot U23) als Cappellen (op Lyra-Lierse) verloren hun wedstrijd, en zo blijft de top van het klassement in zicht.

Een verloren veldslag betekent nog geen verloren oorlog. Volgende week maken we ons weer op voor een derby!