Sterk gespeeld, geen beloning

Wat was het weer genieten in het Damburgstadion gisteravond. Nadat het B-elftal in een aantrekkelijke wedstrijd de maat had genomen van Achel VV B, serveerde ook Bocholt VV A spektakelrijk voetbal. Door enkele vermijdbare tegendoelpunten en een gebrek aan meeval gingen de drie punten echter mee de bus op naar Aalst, en het zegt iets over de kwaliteit van de wedstrijd dat we dat niet eens onverdiend konden noemen.

Over de hele wedstrijd gezien waren Bocholt VV en Eendracht Aalst mekaar waard in deze felbevochten topwedstrijd. Toch stond er na goed twintig minuten spelen al 0-2 op het scorebord, en daarmee toonden de bezoekers vooral efficiëntie. Onze jongens lieten de moed niet zakken, bleven gedecideerd in de aanval trekken en leken de scheve situatie nog voor de pauze recht te zetten. Wouter Scheelen tekende voor de aansluitingstreffer (1-2), maar toen Alessio Allegria even later de gelijkmaker tegen de netten werkte, werd hij afgevlagd voor buitenspel. Het is niet onze stijl om scheids- en grensrechters met de vinger te wijzen, maar dat het buitenspel twijfelachtig was, durven we hier toch stellen. Hoe dan ook gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

Ook na de rust bleef de wedstrijd meer dan boeiend. De bezoekers groeven zich niet in en bleven vooruit voetballen, terwijl KBVV geen andere keuze had dan aanvallen. Een bal op de paal hielp Eendracht nog niet verder, maar toen Ruben Janssen op het uur een lage voorzet ongelukkig in eigen doel werkte (1-3), zag het plots weer erg goed uit voor de Ajuinen. Onze jongens rechtten echter opnieuw de rug en bleven de Aalsterse doelmond bestoken. Wouter Scheelen – weer hij – mikte een vrije trap op de dwarsligger, en even later was het raak: Ruben Janssen scoorde nu ook aan de andere kant door fraai de 2-3 binnen te knikken. Met nog twintig minuten te gaan leek alles nog mogelijk, maar veel inzet en goede wil resulteerden niet in een echt slotoffensief, hetgeen absoluut pleit voor de kracht van Eendracht Aalst, dat de zege over de streep trok en zo een goede zaak deed in het periodekampioenschap.

Jammer maar helaas, geen punten voor onze jongens en een eerste nederlaag onder Tom Vandervee. Na een wedstrijd als die van gisteravond kunnen we er echter wel mee leven, en dus richten we het vizier op volgende week en de verplaatsing naar Berchem Sport!