Sterke bezoekers

De wedstrijd tussen Bocholt VV en Lyra-Lierse was net als vorig seizoen bijzonder genietbaar. Beide teams bekampten mekaar met open vizier, maar waar we vorig jaar het laken in extremis nog naar ons toe konden trekken, gingen de drie punten dit keer mee de bus op richting Lier.

Aan de ambiance in de Axor Arena heeft het alvast niet gelegen. De ploegenvoorstelling had heel wat (jeugdige) kijkers op de been gebracht en onze jeugdspelers moedigden hun helden luidkeels aan. Met Stijn Wertelaers, Andrea Cascio, Bram Vanheukelom, Arne Bussels en Jobbe Dirkx kwamen vijf jongens aan de aftrap die (deels) hun opleiding kregen bij Bocholt VV: laat het een inspiratie zijn voor meer aanstormend talent.

De bezoekers uit Lyra-Lierse trokken meteen in de aanval en wisten ook snel te scoren (0-1). Onze jongens hadden het moeilijk en geraakten slechts sporadisch tot bij de bezoekende doelman. Toen Toon Lenaerts – weer ijzersterk centraal achterin – een perfect getrapte hoekschop krachtig binnenkopte (1-1), leek er plots meer mogelijk. Dat beloofde voor de tweede helft.

Ook na de rust probeerde KBVV de bakens te verzetten, maar eenvoudig was dat niet tegen het solide geheel dat Lyra-Lierse is. Duidelijk zichtbaar handspel in de zestien werd door de scheidsrechter niet bestraft, dat hielp natuurlijk ook al niet. Na een kwartier was het opnieuw prijs voor de bezoekers (1-2) en konden ze zich toeleggen op het betere counterwerk. De Lierse voorlijn mocht zich nu volop uitleven en er was een sterke Wertelaers en zelfs de dwarsligger nodig om de schade te beperken. Toen prijsschutter Peffer dan toch voor 1-3 tekende, was de wedstrijd gespeeld.

Twee thuiswedstrijden, twee nederlagen: dat is natuurlijk een ontgoocheling. Toch hebben we gisteren een Bocholter elftal gezien dat overliep van inzet en goede bedoelingen. Thomas Azevedo is bijna weer fit en zal voor meer mogelijkheden in de aanval zorgen, want echte doelkansen, die hebben we tegen Lyra-Lierse iets te weinig gezien.

Volgende week trekken we naar Racing Mechelen en proberen we het opnieuw!