Tot de laatste minuut!

We zitten in de hoek waar de klappen vallen, dat is duidelijk. De bezoekers uit Lille wisten vanavond uit de eerste twee kansen twee doelpunten te puren, en het pleit dan hoe dan ook voor onze jongens dat ze de scheve situatie in extremis nog in evenwicht trokken en een dik verdiend punt in Bocholt hielden.

Aanwinst Seppe Brulmans was nog niet speelgerechtigd en dus deed T1 Tom Vandervee het met de gekende jongens. KBVV probeerde de wedstrijd in handen te nemen, creëerde enkele kansjes, maar incasseerde al snel een mokerslag (0-1). Onze jongens bleven het proberen, Jordy Mathei werd tot tweemaal toe gepareerd door de doelman, maar op het halfuur was daar mokerslag nummer twee (0-2). Toen opnieuw Jordy Mathei kort voor rust de aansluitingstreffer op aangeven van Romero Regales naast het lege doel legde, zagen we het somber in.

Na de rust probeerde KBVV de scheve situatie recht te zetten. Een schot(je) van Azevedo, een kopbal van Cascio, een mogelijke penalty voor Jordy Mathei, niets lukte en het leek weer zo’n avond te worden… Tot Jordy Mathei een puike voorzet van Siebe Paesen een kwartier voor tijd tegen de netten kopte, en de hoop weer oplaaide (1-2). Onze jongens bleven aandringen. Romero Regales besloot in de draai nog op de keeper, en toen iedereen het kalf verdronken achtte, slingerde Jobbe Dirkx nog de perfecte voorzet voor doel, en gaf zo prijsschutter Mathei de kans om zich alsnog te ontpoppen tot held van de avond: 2-2, de zucht van verlichting was tot ver buiten de Axor Arena te horen.

Twee – twee, het is geen overwinning, maar met de gelijkmaker in de ultieme slotfase voelde het vanavond wel zo aan. We hebben geen geslagen ploeg gezien tegen Lille United, integendeel: dit KBVV heeft zijn laatste woord nog niet gezegd. Dat geldt overigens ook voor Bocholt VV B, dat vanavond leider Maasland klopte met 2-1 en de blik eindelijk omhoog mag richten.

Het kan vriezen, en het kan dooien. Alles komt goed!