Verloren

Er is geen ander woord dat deze namiddag kan omschrijven: vanmiddag hebben we verloren. We kunnen niet zeggen dat het onze jongens aan inzet ontbrak, maar na negentig minuten voetbal op de akker van Berchem Sport waren de cijfers wat ze waren: 3-1, van een kale kermis gesproken…

Het is sowieso altijd een lastige verplaatsing naar Berchem, maar gezien de knappe prestaties van de laatste weken hadden we goede hoop. We begonnen ook niet slecht, maar stonden al snel – laat het geen slechte gewoonte worden – op achterstand. Een fout in de zestien werd bestraft met een penalty (1-0) en de achtervolging mocht weer worden ingezet, gelukkig niet voor heel lang, want Alessio Allegria hing de bordjes al even snel weer in evenwicht (1-1).

Onze jongens lagen niet onder en de wedstrijd kon alle kanten op. Berchem was alleszins het meest gevaarlijk, en we hadden het doelhout en een eens te meer secure Stijn Wertelaers nodig om in de wedstrijd te blijven. Toch kregen we nog een doelpunt te slikken voor de rust: een strakke bal werd door de lokale prijsschutter gedeciceerd binnengeknikt (2-1). Net als vorige week gingen we met een achterstand de rust in.

Wie in de tweede helft een furieus Bocholt VV had verwacht, kwam bedrogen uit. KBVV wilde wel, maar kwam niet verder dan steriele druk. De thuisploeg loerde logischerwijs op countermogelijkheden en kreeg na driekwart wedstrijd een tweede strafschop, misschien iets minder duidelijk dan de eerste maar ook geen kerstcadeau met grote strik. Stijn Wertelaers wist er deze keer wel raad mee, maar zag tot zijn frustratie de rebound alsnog in doel verwerkt: 3-1, de boeken mochten meteen dicht.

Verdorie toch, we gingen zo lekker, maar nul op zes is een flinke domper. Voor de winterstop is er nog één wedstrijd, de eerste van de terugronde bij City Pirates. Puntengewin wordt cruciaal, willen we niet als een grijze muis deze competitie verder zetten. We geloven er nog in!