Verrassend vlotte zege

Een start met 3 op 12, amper twee keer gescoord en de trainer op de wip: het woord ‘crisis’ wordt vaak nogal snel in de mond genomen, maar nu leek het gepast. Interimcoaches Schuermans en Vangompel stonden voor de moeilijke opdracht een spelersgroep die alle vertrouwen kwijt was, klaar te stomen voor de lastige derby tegen Belisia.

Het was meteen duidelijk dat de startende elf geprikkeld waren. Met hoge druk probeerde KBVV de bezoekers te overrompelen en dat lukte in de eerste helft aardig, wat heet, na amper een halfuur spelen was de wedstrijd gespeeld en hingen de bezoekers in de touwen. Na acht minuten was Andy Peeters succesvol met een afstandsschot dat extra snelheid maakte dankzij het gladde veld (1-0), in de 21ste minuut werkte Alessio Allegria alleen voor doelman Cascio (ex-KBVV) feilloos af (2-0) en nauwelijks twee minuten later deed Thomas Azevedo hetzelfde (3-0), en het was Romero Regales die de rebound van zijn eigen schot tegen de netten duwde (4-0). Met zo’n voorsprong de rust in: iedereen in het Damburgstadion wreef zich even in de ogen.

Na de rust kregen we een ander spelbeeld. Voor die van ons moest het begrijpelijkerwijs niet meer zo nodig en Belisia kwam nu opzetten. Toen de bezoekers een kwartier voor tijd een penalty verzilverden (4-1) en even later de dwarslat raakten, werd het nog even link, maar de riante zege kwam niet meer in gevaar. Toch mogen we niet blind zijn voor het frappante verschil in spelkwaliteit voor en na de rust: aan onze technische staf (met deze week al een nieuwe T1?) om er de nodige conclusies uit te trekken.

De conclusie kan natuurlijk niet anders dan positief zijn. Onze jongens hebben de rug gerecht en hun eergevoel laten spreken, met een sterke 4-1 als gevolg. Applausje ook voor Ronny en Rony, die deze week weer eens getoond hebben dat Bocholt VV op hen kan rekenen. Volgende week trekken we naar Cappellen voor opnieuw een lastige wedstrijd, hopelijk zien we een sterk vervolg op de – voor de pauze – sprankelende partij van gisteravond.