Verslag KFC Heur Tongeren – KBVV

VERSLAG KFC Heur Tongeren – KBVV

De eerste wedstrijd van het seizoen was gisteravond een verplaatsing naar Tongeren. Het leverde ons een eerste punt op. Of we daarmee tevreden zijn, is een verhaal dat verschillende kanten op kan gaan.

Ja, we moeten tevreden zijn. Over de hele wedstrijd bekeken was Heur-Tongeren een flinke tegenstander, die het onze jongens bijwijlen erg moeilijk maakte. We waren twintig minuten ver toen de Tongenaren de binnenkant van de paal viseerden, daar kwamen we goed weg. Onze goal (0-1) was een meevaller, het leek een own-goal, maar het bleek dan toch Christophe Bertjens te zijn die de bal over de lijn werkte. Fijn voor hem, in zijn thuisstad.

Na de rust kwam de thuisploeg opzetten, en onze doelman Stijn Wertelaers diende bij de pinken te zijn – wat hij gelukkig ook was. Na driekwart wedstrijd kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte (1-1) en al was het wellicht gevleid geweest, via o.a. Ben Didden hadden we de drie punten alsnog mee naar Bocholt kunnen brengen. Jammer maar helaas, het mocht niet zijn.

Slotsom? Een punt op verplaatsing is nooit slecht. Heur-Tongeren toonde zich een team dat het nog andere tegenstanders moeilijk zal maken. Mogen we tevreden zijn? Nee, het moet beter dan wat we gisteren hebben gezien. Komende zondag ontvangen we – hopelijk – het door corona geteisterde Pepingen-Halle, en daar kijken we nu al naar uit.

Dus nogmaals: the best is yet to come…