Vlotte driepunter tegen de Piraten!

Het hoeft ook niet altijd zwoegen en nagelbijten te zijn in het leven. Vaak gebeurt het niet dat in onze reeks een wedstrijd wordt gewonnen met meerdere doelpunten verschil – we moeten al flink nadenken om ons de laatste keer te herinneren – en als het dan gebeurt, is het meteen ook genieten geblazen.

Hij mag ons altijd corrigeren als we fout zitten, maar een snelle navorsing leert ons dat het van 5 mei 2019 in Cappellen was geleden dat Stijn Wertelaers niet aan de aftrap stond van een competitiewedstrijd met Bocholt VV. Toen was het Leo Cascio (tegenwoordig doelman bij Belisia) die hem eenmalig mocht vervangen in de laatste wedstrijd van het seizoen, vandaag was het voor huidig tweede doelman Robbe Pinxten toch net iets spannender. Stijn had vorige week een schorsing opgelopen en dus was het aan de 20-jarige Pinxten om te starten in een wedstrijd die onze jongens absoluut wilden winnen. Het dient gezegd: Robbe heeft zich vanmiddag vlekkeloos van zijn taak gekweten.

KBVV wilde absoluut winnen om verschillende redenen. De overwinning van vorige week in Mechelen was zwaarbevochten en zou zonder resultaat tegen hekkensluiter City Pirates een nuloperatie zijn. Daarnaast staan we na vandaag voor twee zware verplaatsingen naar (fiere leider) Cappellen en Diegem, en daar beginnen we liefst aan met 6 op 6 in the pocket. Niet onlogisch dus dat onze jongens vanaf het eerste fluitsignaal gingen kamperen op de helft van City Pirates en met veel druk op de bal de bezoekers het voetballen onmogelijk maakten. Sterke beer Romero Regales trok het aanvalsspel naar zich toe en toen hij net voor het kwartier in de zestien werd neergetrokken, floot de scheidsrechter logischerwijs voor penalty. Weinig protest bij de bezoekers, en het was Romero zelf die de 1-0 in het hoekje legde.

Bocholt VV bleef domineren en wilde meer. Thomas Azevedo teisterde de vuisten van de bezoekende doelman, maar het was opnieuw Regales die op het halfuur de 2-0 vlekkeloos achter de doelman knikte. Bijna 36 jaar is ie intussen, maar in wedstrijden als die van vandaag blijft onze Nederlandse spits van grote waarde.

Vijf minuten later was het dan opnieuw prijs. Siebe Paesen – sterk op dreef de laatste weken – kwam vanop de linkerflank perfect naar binnen gesneden en ramde de 3-0 voorbij de bezoekende doelman. Jammer dat Siebe bij deze actie nog een tik op de voet kreeg: hij kon niet verder en werd meteen gewisseld. We gingen de rust in met een flinke voorsprong.

De concentratie niet laten verslappen, is dan in de tweede helft natuurlijk de boodschap. City Pirates kon qua inzet niets worden verweten, maar de Piraten stootten vanmiddag op een solide KBVV dat geen ruimte liet voor tegenaanvallen. Er werd nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar een kwartier voor tijd schilderde invaller Seppe Boonen enig mooi de 4-0 in de rechterbovenhoek. Het orgelpunt werd geplaatst door de – eveneens ingevallen – Jordy Mathei (5-0).

“Het was ook maar tegen de laatsten hè”, hoor je dan wel eens tussen pot en pint. Inderdaad, City Pirates gaf niet de sterkste indruk en zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Toch willen we de verdienste van Bocholt VV niet minimaliseren. Onze jongens zetten de Piraten negentig minuten muurvast en bezorgden Robbe Pinxten bij zijn debuut een rustige namiddag. Vijf mooie doelpunten en helemaal niets weggegeven: dan heb je het gewoon heel goed gedaan.

Dikke proficiat aan spelers en technische staf!