Vlotte zege tegen Heur-Tongeren

Een thuiswedstrijd tegen een tot degradatie veroordeeld elftal, dan is eigenlijk maar één resultaat van tel: winnen. En dat is precies wat onze jongens vanmiddag tegen hekkensluiter Heur-Tongeren hebben gedaan.

Die van Bocholt VV gingen furieus van start. Na amper drie minuten verscheen Wouter Scheelen alleen voor de bezoekende doelman, zonder succes. In de zevende minuut kreeg Christophe Bertjens de bal in de voeten op anderhalve meter van de doelmond, maar ook hij kon niet besluiten. Tongeren kon niet anders dan de zaken ondergaan en werd bij momenten compleet zoekgespeeld. Na tien minuten dan was Kevin Geebelen mee opgerukt en die wist de inlopende Elias Ramaekers perfect te bedienen: 1-0, de ban leek gebroken.

Na de openingstreffer zakte het tempo echter zienderogen. De bezoekers bleven het spel ondergaan, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Of toch, eentje, maar dan wel aan de andere kant. De Tongerse aanvaller die plots alleen voor Stijn Wertelaers opdook was echter te verrast om af te werken. We kwamen met de schrik vrij en zo gingen we de rust in met de kleinst mogelijke voorsprong.

In de tweede helft was het wél meteen raak. Een vrije trap zeilde verrassend door tot tegen de verste paal, en een inlopende bezoeker kon binnentikken: het stond plots 1-1. Voor onze jongens was dit meteen ook het sein om de gaskraan terug open te draaien. Enkele schotjes van Ella Ella en Scheelen bleken nog ongevaarlijk, maar toen Christophe Bertjens net voor het uur perfect de vrijstaande Wouter Scheelen bediende, stonden we opnieuw op voorsprong (2-1). Even later was het onze topschutter zelf die afwerkte (3-1), na ideaal in het straatje te zijn gestuurd door de sterk spelende Dimitri Vanhaen. Een rake kopbal van Dylan Put – alweer op voorzet van Bertjens – maakte het feestje compleet (4-1). De bedrijvige Christophe Bertjens had de score nog hoger kunnen opdrijven, maar hij pegelde een indirecte vrije trap in het strafschopgebied op de dwarsligger en miste alleen voor de doelman. Geen haan die ernaar kraaide.

Opdracht volbracht dus, een plaats in de top vier is nu zeker en daar hadden we bij aanvang van het seizoen graag voor getekend. Slotbedenking nog: vanmiddag stonden maar liefst negen namen op het wedstrijdblad die uit de Bocholter jeugdopleiding komen. Plus nog eentje bij Tongeren (Thomas Creemers). Het is in Bocholt allemaal zo slecht nog niet…