Vosselaar – KBVV 2-3

Vosselaar gooide in deze competitie reeds de handdoek en gaf te kennen geen licentie te vragen voor nationaal voetbal, zodat de blauw-witten volgend seizoen in eerste provinciale zullen uitkomen. Bocholt VV mocht desondanks rekenen op een warme ontvangst en trok in de topper van de negentiende speeldag een tweede overwinning op verplaatsing pas in blessuretijd over de streep.

Vosselaar en Bocholt maakten er op zondagmiddag een beklijvende wedstrijd van, met een hoog tempo en wisselende kansen. KBVV slaagde erin om de thuisploeg hoog op te vangen en gaf nauwelijks iets weg. Na een twintigtal minuten floot de scheidsrechter een strafschop en tekende Christophe Bertjens voor 0-1. Luttele ogenblikken later leken we de voorsprong te verdubbelen, maar de poging van Van den Putte stierf – via de doelman – op de deklat. Vosselaar had nog geen kans gecreëerd, maar profiteerde optimaal van te vroeg uitkomen van onze doelman en op het halfuur stond het weer gelijk (1-1). Bocholt VV bleef echter het betere van het spel hebben in een felle topper, en het was Devon Maes die nog voor de rust verdiend voor 1-2 tekende.

We leken op rozen te zitten, maar kwamen slap uit de kleedkamer. Een thuisspeler kreeg vrije doorgang en prikte net na rust meteen de gelijkmaker binnen (2-2), meteen het teken voor een uiterst boeiende tweede helft met aldoor wisselende kansen. Wij claimden een strafschop, zij claimden er een, en het tempo bleef hoog. In de laatste twintig minuten voerde KBVV de druk op, onder impuls van een sterk middenveld, en Christophe Bertjens werd in de extra tijd alleen voor de doelman vrijgespeeld. Zijn poging stierf echter op de dwarsligger, en we legden ons neer bij een zwaarbevochten gelijkspel. Het was echter nog niet gedaan, want op de ultieme hoekschop wist de ingevallen Ricardo Kessels in extremis de 2-3 binnen te koppen.

Euforie bij al wat wit en zwart was, dat kan u zich wel voorstellen, temeer omdat co-leider KVK Tienen thuis verloor van Hasselt. Plots staan we alleen op kop, en daar mogen we na een wedstrijd als die van vanmiddag trots op zijn. Volgende week komt Berchem Sport op bezoek, deze competitie wordt met de week boeiender!